Mutua Madrileña s'ha convertit en un dels accionistes de referència de CaixaBank en arribar al 2,13 % del capital social de l'entitat financera, que representa una inversió d'uns 280 milions d'euros.

L'asseguradora se situa així en el segon lloc dins de l'accionariat de l'entitat després de l'hòlding CriteriaCaixa, un cop va acudir dijous a la col·locació accelerada que va portar a terme CaixaBank.

Segons un comunicat remès ahir, Mutua Madrileña considera l'operació "una inversió a llarg termini i una atractiva oportunitat d'inversió", alhora que valora l'alta rendibilitat per dividend que ofereix l'entitat, entorn del 6%, i que contribuiria al compte de resultats de l'asseguradora, amb més de 16 milions d'euros anuals.

Mutua Madrileña, que ha actuat com a "inversor àncora" de la col·locació, també va explicar que afrontarà amb fons propis aquesta operació.

Mutua Madrileña i CaixaBank mantenen una aliança "d'èxit" en banca-assegurances i una "excel·lent" relació iniciada l'estiu del 2011 amb la compra, per part de l'asseguradora, del 50% de SegurCaixa Adeslas i la seva integració en el seu grup empresarial de Mutua, en la que va ser la més gran operació corporativa del sector assegurador realitzada a Espanya.

D'altra banda, Inbursa, el grup financer controlat per l'empresari mexicà Carlos Slim, ha invertit 100 milions a adquirir, aproximadament, el 0,76% de l'accionariat de CaixaBank.

CriteriaCaixa, la societat d'inversions de La Caixa, posseeix el 9,01% d'Inbursa