Dotze empresaris, sis dels quals igualadins, explicaran en les presentacions (pitchings) de les Jornades Idea d'Igualada els dies 6 i 7 d'octubre com apliquen el disseny als seus negocis. Les Jornades Idea, que pretenen posar en contacte professionals del disseny amb industrials i inversors de la comarca, donaran veu a les experiències empresarials de Biprocel, Equip Xavier Claramunt, Estudi Ribaudí, Makers Igualada, Seinetech i el Somiatruites, totes dirigides per igualadins. L'objectiu, expliquen els promotors, és "propiciar un espai de trobada, debat i coneixement que permeti crear sinergies entre diferents professionals i, a la llarga, afavorir la innovació de la indústria a l'Anoia".

Carles Bas, de Makers Igualada, parlarà sobre les impressions 3D, dijous 6, a les 18.30 h i divendres a les 17.30 h. David Andrés, de Somiatruites, donarà a conèixer com els ous han estat l'element que distingeix el seu negoci, dijous 6 a les 17.30 h. Jordi Ribaudí, de l'Estudi Ribaudí, presentarà el dia 6 a les 16.30 h el projecte Toru, de fabricació de mobiliari a partir de pell de les adoberies locals. Pol Meriono, de Biprocel, explicarà, el dia 7 a les 11 h, com la seva start-up recicla diferents qualitats de paper. Xavier Claramunt, de SmartLiving, presentarà, el dia 7 a les 13 h, una iniciativa que integra tots els processos per fer un habitatge nou. Finalment, Josep Margets, de Snitech, explicarà el seu projecte per posar fi a la pobresa als poblats africans gràcies al sol. Serà el dia 7 a les 9 h.

Els pitchings, que tindran lloc a l'Adoberia Bella del Barri del Rec d'Igualada, es faran davant d'un grup reduït, entre 5 i 10 participants, per tal de facilitar l'intercanvi i la comunicació entre les dues parts. Les exposicions tindran una durada d'uns 40 minuts: en els primers 20 el ponent exposarà el seu projecte i experiència i els 20 posteriors estaran dedicats al debat. Les inscripcions estan obertes, tenen un cost de 10 euros i es poden formalitzar a través del web www.ideaigualada.cat.

Les Jornades Idea 2016, Igualada Disseny En Acció, organitzades per disseny=igualada, estan formades pels pitchings i per tres workshops, sessions de treball on els dissenyadors treballen en un projecte que proposa una empresa determinada. Totes les activitats es faran a l'Adoberia Bella, excepte el workshop dedicat al motor que tindrà lloc al Campus Motor.