L'avançament de Societats afectarà el doble d'empreses estimades inicialment

El govern central aprovarà avui la reforma de l'impost que preveu recaptar 8.000 milions d'euros

30.09.2016 | 00:00

L'enduriment del pagament avançat de l'impost de societats afectarà el doble d'empreses que les estimades inicialment, ja que s'estipula per a aquelles amb facturació de més de 10 milions d'euros, i a més tindrà caràcter permanent. Segons l'esborrany del pagament fraccionat d'aquest impost, la banca i les empreses que exploten jaciments d'hidrocarburs són les més afectades, ja que hauran d'avançar el 25% del seu resultat comptable, mentre que les que facturen més de 10 milions d'euros hauran de liquidar el 23%.
La reforma que va rebaixar el tipus general de l'impost de societats al 25% va mantenir la tributació de les entitats de crèdit i de les empreses petrolieres al 30%. Fonts parlamentàries que han conegut el decret llei que aprovarà avui el Consell de Ministres afirmen que es tracta d'una norma "bastant dura" que "pot generar tensions en la tresoreria de les empreses" i incideixen que s'ha doblat el nombre d'empreses afectades per poder recaptar fins a 8.000 milions. A més, en l'esborrany no s'estableix un termini temporal i l'enduriment de la bestreta fraccionat neix amb caràcter permanent.
El govern va anunciar inicialment que l'increment dels pagaments fraccionats de Societats afectaria les empreses amb una xifra de negocis de més de 20 milions, que haurien d'abonar per avançat almenys el 20% del resultat comptable, enfront del 12% al qual es va reduir amb la reforma fiscal. Hisenda ha informat de l'esborrany del decret llei a la majoria de grups per revalidar-lo al Congrés i enviar- lo a Brussel·les abans del 15 d'octubre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

La campanya de Nadal farà 60.650 contractes a Catalunya i serà la millor de la història

L'empresa de recursos humans Randstad espera que es creïn llocs de treball en promocions, comerç i...

Bones perspectives per al totxo

Bones perspectives per al totxo

Un informe pronostica que la compravenda d'habitatges creixerà l'any que ve el 6,5%, fins a les...

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

L´Agroxarxa d´Unió de Pagesos atén més de 1.200 clients al territori central

El servei d'assessoria professional al sector agrari celebra enguany el seu 25è aniversari

Enllaços recomanats: Premis cinema