Seat llançarà a la segona meitat del 2017 un nou model del segment dels tot terrenys urbans, que ha estat batejat com a Arona, el nom d'una ciutat de Tenerife, en què confia per millorar la seva oferta i rellançar la marca en el seu camí cap a la sostenibilitat econòmica i els beneficis. El nou model es fabricarà a la planta de Martorell.

Arona és també el nom d'una localitat de la regió del Piemont, a Itàlia, segons va explicar ahir a París el president de Seat, Luca de Meo, que es va mostrar convençut que l'Arona i l'Ateca, el primer SUV de la marca llançat el juny passat, són les dues peces fonamentals "per a la nostra lluita al mercat". De fet, l'Arona serà el tercer dels models que Seat té previst estrenar en els pròxims dotze mesos (després d'un renovat León i el nou Ibiza), en el marc de l'ofensiva de producte més ambiciosa que ha realitzat la marca en tota la seva història.

Seat ha escollit el Saló de l'Automòbil de París per revelar el nom del que serà el "germà petit" de l'Ateca, ja que serà un tot ter-reny urbà o "crossover" de dimensions menors. El nou Seat Arona es desenvoluparà i fabricarà a Martorell, a diferència de l'Ateca, que s'ha ideat a Martorell però que es produeix a la República Txeca, per la qual cosa la càrrega de treball beneficiarà la fàbrica del Baix Nord. De manera cronològica, l'Arona serà el tercer dels nous llançaments que li queden per fer a Seat fins a final del 2017, després de la renovació del León i del nou Ibiza, que arribarà a la seva cinquena generació.

De Meo es va mostrar satisfet del comportament aquest 2016 de Seat, que ha obtingut un benefici de 93 milions a la primera meitat de l'any i ha aconseguit un volum de negoci de 4.485 milions, i ha assegurat que el 2017 serà "un any molt especial". "L'Ateca, l'Arona i els nous Ibiza i León ens portaran cap amunt. Som optimistes. Els pròxims dos o tres anys seran positius per a Seat. Tenim una oportunitat de futur de créixer sense haver de fer sempre de bomber, d'apagar focs permanentment", va destacar el president de la marca. De moment, Seat, que està inscrita en el grup Volkswagen, ja ha acumulat 21.250 comandes de l'Ateca, un èxit comercial que anima la companyia a pensar que podria fer realitat l'objectiu d'arribar a les 75.000 unitats venudes en un any.