Un total de 12 projectes empresarials del Bages rebran 211.474 euros en forma de microcrèdits a interès zero, destinats a la creació d'empreses i a projectes de reactivació i diversificació industrial del Bages. Recentment s´han signat els convenis que formalitzen l´atorgament dels microcrèdits, a retornar en 4 anys. Les empreses beneficiàries són de Cardona, Manresa, Sallent i Artés i els projectes presentats preveuen una inversió total de més de 714.000 euros al territori.

A finals de l´any 2011 el Consell Comarcal del Bages, en el marc de les actuacions desenvolupades pel Pacte Territorial del Bages i amb el suport econòmic del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, va publicar la primera convocatòria de microcrèdits del Banc de Projectes del Bages. El Consell es va comprometre a donar continuïtat a aquestes línies de microcrèdits i, per tant, s´obren noves convocatòries a mesura que es recuperen els capitals prestats. Aquesta és la segona convocatòria i el Consell té previst obrir-ne una tercera l´any vinent.

La convocatòria ha estat circumscrita a les activitats econòmiques que es desenvolupen a la comarca del Bages. Com a principals característiques cal destacar tipus d´interès zero, no calen avals -ja que la garantia és la viabilitat del projecte empresarial-, període màxim de carència de 4 mesos i període màxim de devolució de 4 anys.

El projecte s´ha gestionat des de l´Àrea de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages, que ha comptat amb la col·laboració i participació directa d´entitats i institucions comarcals. En l´avaluació dels projectes presentats hi han participat Cambra de Comerç de Manresa, PIMEC Catalunya Central, UManresa-FUB, Centre Tecnològic de Manresa, GEST! Associació de professionals sèniors al servei del territori i Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada.