José Antonio Martínez Álamo, actual president d'ICL Iberia i Chairman d'ICL Europe, ha decidit posar fi a la seva etapa al grup miner. La seva dimissió serà efectiva a partir del mes de desembre tot i que Martínez Álamo seguirà vinculat a ICL en qualitat d'assessor extern.

Segons ha anunciat el grup en un comunicat, la voluntat de l'actual president és deixar la companyia per iniciar nous reptes professionals, després d´haver liderat el creixement i la modernització de les mines de Súria i Sallent i d´haver impulsat un dels plans industrials més importants del sud d´Europa, anomenat Pla Phoenix.

José Antonio Martínez Álamo es va incorporar a Iberpotash l'any 2005 com a Conseller Delegat, "en un moment d´extrema dificultat que amenaçava la pròpia supervivència de la companyia", detalla el comunicat, i el 2008 va impulsar el que avui es coneix com a Pla Phoenix, un projecte "clau per al desenvolupament social i econòmic de la Catalunya Central". A més, el 2008 va ser nomenat president d´ICL Iberia, holding del grup ICL a Espanya, i el 2014 va ser designat chairman d´ICL a Europa.