Una vintena de representants d´organitzacions de comerciants del Bages, el Berguedà, el Solsonès i Osona, a més de tècnics municipals i empresaris del sector, van assistir ahir a l´esmorzar empresarial organitzat per la Cambra de Comerç amb Munsa Vilalta, directora general de Comerç de la Generalitat.

Durant la seva intervenció, Vilalta va defensar la necessitat de cooperació entre tots els agents implicats: comerciants, associacions, administració i cambres. Vilalta va explicar els quatre pilars en què es basa el Pla de Comerç 2020 del Govern i que són la transformació digital, el creixement, la internacionalització i el foment del talent.

En aquest sentit, Vilalta va anunciar que el proper novembre es faran accions formatives per al sector comercial a tot el territori català, en els àmbits de la digitalització i l´aparadorisme. La directora general, que va defensar el model comercial català, i que va emplaçar el sector comercial del Bages a treballar en paral·lel als projectes turístics que s´estan desenvolupant al territori, va insistir en reclamar més esforç en formació específica als professionals del sector.