Clima Ainé ha inaugurat aquest dilluns la reconstrucció i ampliació de les seves instal·lacions de Sant Vicenç de Castellet que van quedar completament destruïdes arran d´un incendi que van patir el 25 d´abril del 2013.

La inauguració del nou magatzem logístic d´aquesta central de compres especialitzada en fontaneria i climatització, ha estat encapçalada per l´expresident de la Generalitat Artur Mas (veure pàgina 20 per les seves declaracions en relació a la petició de presó per la causa del 9-N) que ha estat objecte de nombroses fotografies per part de molts dels 200 assistents a l´acte. En el seu discurs, i en referència al foc que va calcinar les instal·lacions, Mas ha afirmat que quan «pintaven bastos i es podria haver aprofitat per no seguir, l´empresa va decidir tirar endavant», tot afegint que «assumir riscos no és l´opció més còmode» però «saps que sinó fas res, no surts endavant». I ha reblat que Clima Ainé «va assumir riscos i s´ha demostrat que aquesta era l´opció bona». Al final del seu discurs, Mas ha descobert una placa que dedicava el pati al senyor Paco Segura, present a l´acte i molt vinculat a Clima Ainé, a qui Mas va fer pujar a l´escenari i va posar d´exemple de «valors a transmetre i preservar». Tot seguit, Mas ha tallat la cinta inaugural.

Abans, el secretari d´Economia de la Generalitat, Pere Aragonès ha remarcat que «estem en un país de petites i mitjanes empreses» i que «si volem ser competitius hem de cooperar» perquè «així hem vençut moltes dificultats», com Clima Ainé, que és una cooperativa formada per un total de 21 socis d´arreu de l´estat.

L´alcalde de Sant Vicenç, Joan Torras, també ha celebrat la inauguració de la nova nau al polígon de les Vives perquè «les empreses que creixen, desenvolupen i fan pròspers els pobles». Tot i això, ha reconegut que des del consistori són conscients que els polígons «tenen moltes mancances» per tot seguit afirmar que «estem treballant per millorar les zones industrials en temes urbanístics».

Un magatzem per a 25 anys

El president de Clima Ainé, Joan Navarra, ha assegurat que l´empresa havia sabut convertir l´incendi en una «oportunitat». En aquest sentit ha recordat que la cooperativa havia hagut de treballar en «situacions precàries» però que els socis «van creure i voler continuar amb el projecte» i que ara tenen un magatzem que ha de servir per als «propers 25 anys».

L´espai recentment estrenat compta amb uns 2.000 metres quadrats i pot emmagatzemar 2.400 palets de material i un valor aproximat de 900.000 euros. Actualment encara hi ha espai disponible, però segons les previsions del gerent de l´empresa, Jordi Aragonès, és que en el termini d´entre set i vuit mesos estigui tot ple. A més, s´ha aprofitat la reconstrucció per dotar el magatzem de les últimes tecnologies i actualment la seva gestió està totalment informatitzada, fet que segons Pere Aragonès els permet optimitzar l´espai.

La firma té vuit treballadors i l´any passat va facturar 13,4 milions d´euros. Per enguany espera arribar a la xifra de 15 milions.

Clima Ainé va néixer el 2007 i actualment està formada per 21 socis. D´aquests, 14 són dels 24 que van fundar la cooperativa mentre que els set restants s´han incorporat amb el pas del temps. Entre tots compten amb uns 70 punts de venda, la majoria a Catalunya.

Segons Jordi Aragonès, el seu objectiu és créixer amb nous socis, ja que el principal objectiu de l´empresa no és aconseguir beneficis, sinó els millors preus dels productes i serveis per als seus associats, segons ha explicat el mateix Jordi Aragonès. Precisament per oferir millors condicions als seus associats, la firma està en procés d´incorporació com a soci a Cobber, una altra central de compres del mateix sector.