Gest! i Global Textil BCN promouen impulsar estudis de FP dual tèxtil al Bages

La Generalitat avala el projecte, que podria entrar en marxa el curs que ve

10.10.2016 | 21:30

El col·lectiu d´empresaris sèniors Gest! i l´associació també manresana Global Textil BCN promouen l´arrancada a la capital del Bages d´un nou cicle formatiu de grau mitjà dedicat al tèxtil que adoptaria el format de la FP dual. La intenció dels promotors, que compten amb l´aval del departament d´Ensenyament de la Generalitat, és retornar al Bages «el que era antigament la maestria industrial del tèxtil, que es va deixar de fer fa uns vint anys», recorda Josep Sinca, president de Gest!

La iniciativa va ser presentada en públic la setmana passada a una cinquantena d´empresaris d´un sector que integren 150 empreses de la Catalunya central, que donen feina a uns 2.000 empleats, segons dades de Gest! A l´acte van intervenir Mar Raluy, coordinadora territorial d´ensenyaments professionals, i Joan Canyadell, gerent de la Fundació Lacetània. L´objectiu de l´acte era «facilitar als empresaris informació actualitzada sobre els avantatges i possibilitats que ofereix la nova FP Dual per dotar el seue personal de la formació tèxtil bàsica a l´alt nivell competitiu dels païssos més avançats de la Unió Europea», segons figurava a la invitació de la presentació.

Josep Sinca explica que el projecte s´ha estat gestant durant un any, i que la Generalitat està ara buscant un centre educatiu al Bages, preferentment a Manresa, que pugui acollir aquests nous estudis que compartirien el treball a l´aula amb les pràctiques en empreses. La intenció és que el nou cicle formatiu de gran mitjà es pugui posar en marxa el proper curs acadèmic, amb un grup d´entre vint i vint-i-cinc alumnes. Sinca assegura que «hi ha interès entre les empreses del sector perquè falta relleu generacional i formació específica del tèxtil», un sector industrial que ha viscut també una profunda transformació en el trànsit dels telers tradicionals a la nova tecnologia digitalitzada.

El president de Gest! creu que cal revitalitzar una indústria històrica del territori en hores baixes des dels anys 80, ja que mentre que el Bages ha perdut Pirelli i la banca pròpia, «que difícilment tornaran», hi ha «possibilitats» de reflotar un tèxtil autòcton.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Què passarà quan s´acabi la ´guardiola´ de les pensions?
Què passarà quan s´acabi la ´guardiola´ de les pensions?

Què passarà quan s´acabi la ´guardiola´ de les pensions?

Ocupació ha anunciat que al desembre necessitarà 8.700 milions d'euros més i al gener, 1.000

Tecnical i SMC apropen a Manresa la nova indústria 4.0

Tecnical i SMC apropen a Manresa la nova indústria 4.0

Un centenar de persones d´una cinquantena d´empreses de la Catalunya central assisteixen a una...

Manresa serà una de les ciutats pilot en un projecte europeu de gestió de residus

Manresa serà una de les ciutats pilot en un projecte europeu de gestió de residus

El CTM coordina a Catalunya un pla subvencionat per la UE que aplega 24 municipis europeus

La pensió és l´únic ingrés que tenen 7 de cada 10 jubilats a Espanya

La pensió és l´únic ingrés que tenen 7 de cada 10 jubilats a Espanya

La despesa mitjana mensual dels pensionistes espanyols se situa en 953 euros

Enllaços recomanats: Premis cinema