Clima Ainé va inaugurar aquest dimarts la reconstrucció i ampliació de les seves instal·lacions de Sant Vicenç de Castellet, que van quedar completament destruïdes arran d'un incendi que s'hi va declarar el 25 d'abril del 2013.

La inauguració del nou magatzem logístic d'aquesta central de compres especialitzada en fontaneria i climatització va ser encapçalada per l'expresident de la Generalitat Artur Mas, que va ser rebut amb aplaudiments. En el seu discurs, i en referència al foc que va cremar les instal·lacions, Mas va afirmar que quan "pintaven bastos i es podria haver aprofitat per no seguir, l'empresa va decidir tirar endavant", i va afegir que "assumir riscos no és l'opció més còmoda" però "saps que, si no fas res, no tires endavant". I va reblar que Clima Ainé "va assumir riscos i s'ha demostrat que aquesta era l'opció bona".

Al final del discurs, Mas va descobrir una placa que dedicava el pati al senyor Paco Segura, present a l'acte i molt vinculat a Clima Ainé, a qui Mas va fer pujar a l'escenari i va posar d'exemple de "valors a transmetre i preservar". Tot seguit, Mas va tallar la cinta inaugural. Després, va fer un passeig per a les instal·lacions i molts dels 200 convidats van voler-se fotografiar al seu costat.

Abans del tall de cinta, el secretari d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, va remarcar que "estem en un país de petites i mitjanes empreses" i que "si volem ser competitius hem de cooperar" perquè "així hem vençut moltes dificultats", com Clima Ainé, que és una cooperativa formada per un total de 21 socis d'arreu de l'estat.

L'alcalde de Sant Vicenç, Joan Torras, també va celebrar la inauguració de la nova nau al polígon de les Vives perquè "les empreses que creixen, desenvolupen i fan pròspers els pobles". Tot i això, va reconèixer que des del consistori són conscients que els polígons "tenen moltes mancances" i tot seguit va afirmar que "estem treballant per millorar les zones industrials en temes urbanístics".

Magatzem per 25 anys

El president de Clima Ainé, Joan Navarra, va assegurar que l'empresa havia sabut convertir l'incendi en una "oportunitat". En aquest sentit va recordar que la cooperativa havia hagut de treballar en "situacions precàries" però que els socis "van creure i voler continuar el projecte" i que ara tenen un magatzem que ha de servir per als "propers 25 anys".

L'espai inaugurat ahir a la tarda disposa de uns 2.000 metres quadrats i pot emmagatzemar 2.400 palets de material. Actualment encara hi ha espai disponible, però, segons les previsions del gerent de l'empresa, Jordi Aragonès, en un termini d'entre set i vuit mesos estarà completament ple. A més, s'ha aprofitat la reconstrucció per dotar el magatzem de les últimes tecnologies i actualment la seva gestió està totalment informatitzada, fet que, segons Pere Aragonès, els permet optimitzar l'espai.

La firma té vuit treballadors i l'any passat va facturar 13,4 milions d'euros. Per a enguany espera arribar a la xifra de 15 milions.

Clima Ainé va néixer el 2007 i està formada per 21 socis. D'aquests, 14 encara són dels 24 inicials que van fundar la cooperativa, mentre que els set restants s'hi han incorporat després. Entre tots disposen d'uns 70 punts de venda.

Segons va explicar Jordi Aragonès, la seva finalitat és créixer amb nous socis, ja que el principal objectiu de l'empresa no és aconseguir beneficis, sinó els millors preus dels productes i serveis per als seus associats, segons va explicar el mateix Aragonès. Precisament per tal d'oferir més bones condicions als seus associats, la firma està en procés d'incorporació en qualitat de soci a Cobber, una altra central de compres del mateix sector.