El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va fer balanç ahir del programa Catalunya Emprèn del 2015 i va assegurar que des de la Generalitat s'han mobilitzat 55 milions d'euros en ajuts a emprenedors que han servit per crear més de 5.000 empreses. Baiget va anunciar que després de l'èxit de la iniciativa, la comissió interdepartamental reunida aquest dilluns a primera hora va decidir donar continuïtat al programa i renovar-lo de cara l'exercici pròxim del 2017.

Baiget va recordar que Catalunya Emprèn és una mena de "paraigua" que vol agrupar totes les actuacions que fan diferents departaments del Govern en matèria d'emprenedoria. El programa es va posar en marxa l'any 2012.

El conseller va fer un balanç positiu d'aquests anys d'actuació i va recordar un informe d'Omar Mohout publicat el setembre on s'indica que Barcelona és la cinquena ciutat europea on hi ha més projectes emprenedors que han rebut ajuts públics de més d'un milió d'euros. Les ciutats que estan davant de la capital catalana són Londres, Berlín, París i Estocolm. Baiget va subratllar que Barcelona va tenir 28 projectes d'emprenedors amb més d'un milió d'euros en ajuts mentre que Madrid només en va tenir registrats 8 projectes. Entre les iniciatives que estan sota el "paraigua" de Catalunya Emprèn, la més destacada és la Xarxa Emprèn, integrada per 118 entitats tant municipals com comarcals vinculades a l'emprenedoria. El 2015, aquestes 118 entitats van destinar 400 tècnics de suport per ajudar 3.600 empreses i el Govern hi va destinar 4,6 milions d'euros.