Bernat Oller 2014 i Abadal Picapoll 2015, dels cellers bagencs, respectivament, Oller del Mas i Abadal, van ser dos dels vins guardonats en la quarta edició dels premis Vinari, atorgats el divendres passat en un acte celebrat a l'Auditori de Vilafranca del Penedès. Repartits en 12 categories, els premis Vinari són uns guardons nascuts amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins de Catalunya. Enguany hi han participat més de 850 referències de vins catalans, entre els quals n'han estat premiats 150.

El Bernat Oller 2014 ha gua-nyat en la nova categoria premi Vinari Nissan al Millor Vi Ecològic. El mateix vi va guanyar la Medalla d'Or dels Negres de Criança. Per la seva banda, l'Abadal Picapoll 2015 va merèixer la medalla d'or en la categoria de Blancs Joves. També van rebre una medalla de plata Artium Fumet 2015, del Celler Cooperatiu d'Artés, en la categoria de rosats; i Abadal Franc 2015, d'Abadal, en la de Negres Joves.

Enguany, els millors vins catalans han estat el Vd'O 1.10 2010 del celler Vinyes d'Olivardots (Empordà) i el Vall Llach Vi de Finca Mas de la Rosa 2013 (Priorat) i el cava Jaume Giró i Giró Selecte Gran Reserva Brut Nature 2008.