L'Agència de l'Habitatge de Catalunya, organisme del departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, ha ampliat fins a 58 milions d'euros les ajudes per al lloguer durant el 2016 a causa de l'augment de sol·licituds rebudes, que superen el 60% del total del país.

Segons va explicar el departament en un comunicat, la situació ha portat el Govern a "triplicar el pressupost de la subvenció amb 38 milions, que se sumen als 20 milions previstos per al mes d'abril passat".

El 2016 s'han rebut un total de 39.839 sol·licituds, mentre que el 2015 en van ser 24.564, un augment del 60%. Aquestes sol·licituds han crescut més a la demarcació de Girona, amb un ascens del 70%, seguida de les de Tarragona, Barcelona i Lleida. L'administració detalla que "poden acollir-se a les ajudes totes les persones titulars d'un contracte d'arrendament que compleixin els requisits sobre el màxim d'ingressos" marcats per l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya.

D'altra banda, el Govern va obrir dilluns una altra convocatòria de subvencions destinades a ajuntaments que gestionen pisos del Fons d'habitatge de lloguer "destinats a polítiques socials". El pressupost per a la subvenció local és d'1,5 milions i serà gestionat per ens locals amb l'objectiu que "el lloguer que hagin de pagar els adjudicataris no superi una forquilla d'entre el 15 i el 30% dels seus ingressos totals".