La segona edició de les Jornades Idea -Igualada Disseny En Acció- van acabar divendres amb 230 participants, el doble que el primer any, segons el balanç que en va fer ahir l'organització, que va destacar el "pas endavant cap a la consolidació" que suposa aquesta xifra.

La principal novetat d'enguany de les jornades ha estat el canvi de format, ha passat d'una fira amb expositors a unes jornades que se centraven en els pitchings, presentacions en petit format, i els workshops, sessions de treball. Per a l'organització, l'entitat disseny=Igualada, aquest nou format ha complert l'objectiu d'aconseguir que empresaris i dissenyadors es comuniquessin i debatessin sobre els temes que es presentaven. "Considerem que aquest format ha servit per intensificar el debat i el punt de trobada, que era el que ens interessava. Per això, de cara a l'any vinent treballarem per tornar a tenir Jornades Idea amb el mateix format", va dir Pep Valls, director de les jornades.

Les Idea van néixer per explicar a l'empresariat la necessitat d'aplicar el disseny i la innovació en la producció per tal de millorar la competitivitat i, alhora, reindustrialitzar el territori. Tot i així, Valls assegura que aconseguir integrar el disseny en el funcionament industrial és un procés llarg: "estem començant una cursa de fons. Es tracta de moure'ns perquè a poc a poc aquesta consciència cali dins de les empreses". Amb tot, reconeix que de cara a les pròximes edicions han d'arribar a més empresaris: "hem d'aconseguir que tots els sectors de tots els indrets de l'Anoia en siguin partícips", diu el director.

Tot i així, l'organització valora com un èxit la xifra de participants a l'esdeveniment, fins al qual es va desplaçar un nombrós grup d'alumnes de l'Escola Elisava, de l'Institut Europeu del Disseny i l'escola de disseny Eina, de Barcelona. També hi van participar alumnes i professorat de l'Escola d'Art Gaspar Camps d'Igualada. En les Jornades Idea, que van tenir lloc a l'Adoberia Bella d'Igualada i al Campus Motor de Castellolí, s'hi van debatre temes com la impressió 3D, la cooperació internacional, la cuina, el motor o la pell. L'acte que va despertar més interès va ser el workshop de la pell, en el qual van participar més de 40 persones.