El 62 % dels apartaments turístics de Catalunya estan legalitzats

Fins ara la Generalitat ha posat multes als allotjaments il·legals per valor de 2,3 milions d'euros

13.10.2016 | 09:07
El 62 % dels apartaments turístics de Catalunya estan legalitzats

El 62,09 % de les places dels apartaments turístics de Catalunya estan regularitzades, mentre que la resta encara són il·legals o estan en procés de legalització, segons dades de la Generalitat, que, fins ara, ha imposat multes per valor de 2,3 milions d'euros.

Segons ha explicat a Efe el director general de Turisme de Catalunya, Octavi Bono, les últimes dades de la Generalitat apunten que hi ha 54.083 establiments regularitzats, que corresponen a 310.472 places turístiques regularitzades, el 62,09 % del total.

El novembre de l'any 2012, la Generalitat va aprovar el decret d'establiments d'allotjament turístic i d'habitatge d'ús turístic per legalitzar tota l'oferta del sector. Els propietaris d'apartaments turístics han de donar-los d'alta al seu ajuntament corresponent i el consistori passa les dades a la Generalitat, que l'inscriu al registre oficial d'establiments turístics, atès que el nombre de registre és indispensable perquè es pugui comercialitzar l'apartament turístic.

Fins al setembre d'aquest any s'han fet 10.316 inspeccions, que han derivat en l'obertura de 775 expedients sancionadors a propietaris i gestors de tot Catalunya, que afecten més de 15.978 places d'allotjament il·legal distribuïdes en 2.905 habitatges d'ús turístic i establiments d'apartaments turístics no regularitzats, dades que no inclouen la ciutat de Barcelona. D'aquests 775 expedients sancionadors oberts, 582 han estat resolts amb imposició de sancions que oscil·len entre 3.001 i els 30.000 euros, amb una quantia total que supera els 2 milions d'euros en multes.

En la campanya 2015-2016, la Generalitat ha obert 146 expedients informatius a titulars de plataformes digitals i webs de comercialització d'oferta d'allotjament turístic per falta de publicitat del nombre d'identificació del registre de turisme de Catalunya de l'oferta ubicada a la comunitat.

Unes 95 webs han adequat els seus continguts al requeriment de la inspecció de Turisme, entre elles el gegant de la intermediació en línia Booking i el web Interhome.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema