La Generalitat ha decidit potenciar la loteria de la Grossa, que fins ara s'ha celebrat el dia de Cap d'Any, amb la creació d'un nou sorteig per Sant Jordi, que tindrà lloc per primera vegada el 27 d'abril del 2017, coincidint amb el 30 aniversari de Loteria de Catalunya.

Aquest nou producte de la Grossa sortirà amb una tirada de 12 milions d'euros i en total es posaran a la venda 80.000 números, del 00000 al 79999, a un preu de 5 euros el bitllet, com en la loteria de Cap d'Any. Aquests bitllets es posaran a la venda el pròxim 2 de gener, dos dies després de la celebració del sorteig de la Grossa de Cap d'Any, que aquest any arriba a la seva quarta edició.

El sorteig de la Grossa de Sant Jordi repetirà la dinàmica i l'estructura de premis de la loteria de Cap d'Any, de manera que repartirà cinc grans premis d'entre 500 i 20.000 euros per euro jugat, a més d'altres premis menors. Ara ara, ja es pot comprar al web de Loteria de Catalunya són els números de la Grossa de Cap d'Any 2016, que aquest any posarà a la venda 34 milions d'euros, 32 dels quals es distribuiran en paper i els altres 2 milions a través dels terminals de punt de venda i Internet. Aquest any només es jugaran 80.000 números. L'any passat es van comercialitzar 23 milions d'euros de la Grossa de Cap d'Any.