La DO Pla de Bages es presenta a Barcelona davant 400 professionals

Els tretze cellers de la denominació participen en un acte de divulgació dels vins bagencs

22.10.2016 | 07:33
Aspecte del ´showroom´ organitzat ahir a Barcelona per la DO

Els tretze cellers de la DO Pla de Bages van fer ahir la seva primera gran presentació pública a Barcelona, en un showroom organitzat a l'Edifici del Rellotge de l'Escola Industrial. Durant la tarda van passar per la mostra uns 400 professionals dels sectors de la distribució i de la restauració, a més d'un centenar d'aficionats al vi i bloguers i periodistes, que van poder conèixer de prop les característiques dels vins bagencs.

L'acte tenia la col·laboració de Parc a Taula, el programa de desenvolupament econòmic promogut per la Diputació de Barcelona per fomentar els valors naturals, culturals i paisatgístics de la demarcació de Barcelona mitjançant la gastronomia, l'artesania i la viticultura de proximitat. Una col·laboració que va permetre maridar els vins de la DO amb embotits de Mura, coca de recapte amb albergínia blanca, formatge d'ovella i olives arbequines, entre altres productes.

En el showroom, que amb el títol "És l'hora del Pla de Bages" van presidir el vicepresident de la Diputació de Barcelona i alcalde de Moià, Dionís Guiteras, i el director general d'Incavi, Salvador Puig, es van explicar projectes vinculats a la DO com és el cas del nou complex d'enoturisme Oller del Mas, guanyador del Premi a la Millor Experiència Enoturística en la categoria de cellers en la segona convocatòria dels guardons d'enoturisme de Catalunya. També es van poder degustar el nou Abadal 3.9, el primer vi negre del celler Sanmartí o el nou vi elaborat amb la varietat sumoll de Vins Grau.

Joan Soler, president de la DO Pla de Bages, mostrava ahir la seva satisfacció per l'èxit de convocatòria de l'esdeveniment. "Avui tenim la constància que el Bages és més conegut a Barcelona per un sector mitjà i mitjà-alt de la restauració". Soler es mostrava convençut que "el que comuniquem està arribant", sobretot gràcies a un mostra que va permetre fer contactes amb distribuïdors i obrir nous canals de venda.
"Mai no havíem fet un acte d'aquest calat", recordava Soler, que durant el seu parlament protocol·lari als assistents va remarcar la llarga tradició de la viticultura bagenca, la comarca, va recordar, que ha tingut més vinya a Catalunya. Soler també va destacar els elements paisatgístics del territori i el fet que la DO aterrava a Barcelona amb la voluntat de deixar constància de la identitat bagenca. Per a Soler, "tot plegat constata la bona direcció que portem i que estem fent els passos correctes per consolidar la divulgació de la DO".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema