L'Ajuntament de Manresa i la FUB han presentat avui la primera Escola de Tardor per a emprenedors, un curs que s'estrenarà el 2 de novembre i que, al llarg de deu sessions de quatre hores cadascuna (concentrades en dues setmanes) orientarà els que vulguin posar en marxa el seu propi negoci.

El curs pretén ajudar els participants a madurar la idea de negoci i fer-los l'acompanyament fins a la concreció del projecte. L'escola, que compta amb el patrocini de La Caixa, s'organitza en classes magistrals i simulacions. Però el seu element més diferenciador és el fet que les lliçons s'impartiran en llocs emblemàtics de la capital del Bages, com el Carrer del Baç, Collbaix, Els Panyos, el refugi antiaeri de la Renaixença, l'Anònima, la Seu o la Cova. En cadascun d'aquests espais s'explicarà un dels passos a seguir en l'arrancada i concreció d'un negoci.

La nova escola s'adreça a «gent que ja té la idea de negoci i vol madurar-lo, a persones que es volen reinventar», explica Marc Bernadich, un dels professors de la FUB que impartirà les classes.

El preu del curs és de 35 euros. La Caixa fa una aportació de 2.700 euros per subvencionar les inscripcions. Amb tot, la regidora de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, avança que els que no puguin assumir el cost del curs tindran un ajut per part del consistori.