L'empresa familiar suspèn la situació política espanyola

Felip VI inaugura el 19è Congrés de l'Empresa Familiar, que reuneix
des d'ahir més de 500 empresaris de tot l'estat a la Corunya

22.10.2016 | 07:33
El rei Felip VI va inaugurar el 19è Congrés de l´IEF

El rei Felip VI va inaugurar ahir el 19è Congrés Nacional de l'Empresa Familiar, organitzat per l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF), amb la col·laboració de l'Associació Gallega de l'Empresa Familiar, i patrocinat per KPMG i Banc Santander, i que, sota el lema "Creixement amb arrels", reuneix al Palau d'Exposicions i Congressos de la Corunya més de 500 empresaris familiars i representants del teixit productiu de tot l'estat. En l'acte d'obertura hi van prendre part també el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, i el president de l'IEF, Ignacio Osborne, entre d'altres.
"En aquests moments en què estem pendents de la formació de govern, convé recordar que la confiança és el principal aliat de la inversió i, per contra, la incertesa el seu més gran enemic", va manifestar Osborne. En aquest context, l'IEF va donar a conèixer els resultats d'una enquesta que posa de manifest el descontentament de l'empresariat amb la situació política que viu Espanya, amb un govern en funcions de fa més de 300 dies. Així, mentre el sondeig atorga un 5,31 sobre 9 a la situació econòmica del país, suspèn amb rotunditat el context polític, que obté un 1,79 sobre nou, un molt deficient en termed acadèmics, la pitjor nota dels últims anys.
Segons Ignacio Osborne, "el nostre país necessita estabilitat institucional, regulatòria i econòmica per consolidar aquesta nova etapa de creixement i aconseguir noves cotes de renda i benestar". El discurs del president de l'IEF recollia les inquietuds dels empresaris quan l'enquesta els interpel·lava sobre les prioritats del nou govern: majoritàriament, els responsables van identificar la consolidació fiscal, la reforma del finançament autonòmic, la simplificació administrativa i de mercat i la reforma del mercat laboral, com als grans reptes als quals cal fer front des de l'administració. En la seva intervenció, Osborne va definir l'empresa familiar com a "sinònim de permanència, de durada, de longevitat" i va apuntar que d'ella "es pot aprendre molt per la seva visió de llarg termini, el rigor, la disciplina, l'austeritat, la cultura de l'esforç, l'assumpció de riscos, o el compromís amb l'entorn social i el territori".
Una de les intervencions destacades ahir va ser la del president del grup Inditex, Pablo Isla, que va explicar que en aquesta companyia "tot gira al voltant del client".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema