Si l'empresa espanyola tingués la grandària mitjana de les companyies existents a la UE-28, Espanya tindria quatre milions de llocs de treball més i la taxa d'atur estaria en la mitjana europea, propera al 9%, enfront del 20% actual . Aquesta és una de les dades revelades en l'avanç de l'estudi "La dimensió empresarial com a factor de competitivitat", presentat ahir pel director general de l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF), Juan Corona, durant la celebració del 19è Congrés Nacional de l'Empresa Familiar a la Corunya.

Corona va destacar que la grandària mitjana per nombre d'empleats de les firmes a Espanya és de 4,6 treballadors i la mitjana a la UE-28 és de 6,3, de manera que arribar a la mitjana europea -1, 7 professionals més per empresa per més de tres milions de companyies- generaria aquesta important millora del mercat de treball. "Cal tendir cap a aquesta mitjana", va sentenciar Corona, que considera prioritari que les empreses familiars guanyin dimensions per poder competir amb els països de l'entorn. D'aquí ve també el títol de la trobada empresarial: "Creixement amb arrels".

Durant la cloenda del congrés, el president de l'Institut de l'Empresa Familiar, Ignacio Osborne, va demanar ahir "estabilitat per permetre millorar la confiança en l'economia espanyola i impulsar la inversió" i "un marc econòmic, financer, fiscal i institucional que ajudi a potenciar la competitivitat".