L'Ajuntament de Manresa i la FUB van presentar ahir la primera Escola de Tardor per a emprenedors, un curs que s'estrenarà el 2 de novembre i que, al llarg de deu sessions de quatre hores cadascuna (concentrades en dues setmanes) orientarà els que vulguin posar en marxa el seu propi negoci.

El curs pretén ajudar els participants a madurar la idea de negoci i fer-los l'acompanyament fins a la concreció del projecte. L'escola, que té el patrocini de La Caixa, s'organitza en classes magistrals i simulacions.

Però el seu element més diferenciador és el fet que les lliçons s'impartiran en una desena de llocs emblemàtics de la capital del Bages: el Pou de la Llum (a la Balconada), el carrer del Balç, Collbaix, Els Panyos, el Cedem, el refugi antiaeri de la Renaixença, les Escodines, l'Anònima, l'ascensor de la Seu i la Cova. En cadascun d'aquests espais s'explicarà un dels passos a seguir en l'arrancada i concreció d'un negoci. Així, per exemple, al Pou de la Llum s'abordarà "La idea", al carrer del Balç, "El projecte"; al refugi antiaeri, "L'organització"; a l'Anònima, "Els tràmits", i a la Cova, la presentació dels projectes finals del curs.

La nova escola, que preveu un nombre d'alumnes a l'entorn de la vintena, s'adreça a "gent que ja té la idea de negoci i vol madurar-la, a persones que es volen reinventar", explica Marc Bernadich, un dels professors de la FUB que impartirà les classes, en el seu cas, sobre la concreció de la idea de negoci. A més de Bernadich, intervindran al curs Toni Viladomat (operacions), Francesc Rufas (màrqueting i estratègia), Roger Fosas (equips emprenedors), Joan Camps (administració), Miquel Pérez (autoestima, "un punt clau!", diu Bernadich) i Núria Serrat (comunicació oral).

El preu del curs és de 35 euros. La Caixa fa una aportació de 2.700 euros per subvencionar les inscripcions. Amb tot, la regidora de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament de Manresa, Mireia Estefanell, avança que els que no puguin assumir el cost del curs tindran un ajut per part del consistori. A més, els estudiants tindran a disposició microcrèdits de La Caixa de fins a 15.000 euros sense avals i també podran disposar de microcrèdits a interès 0 que impulsa el mateix Ajuntament.

"Els emprenedors, en una ciutat, són un fet diferenciador, perquè generen riquesa", diu Bernadich, que destaca que aquest nou curs es basa en una "metodologia no convencional" i en classes "que no es faran en una aula, sinó que es proposarà gaudir alhora de la ciutat i incrementar així l'autoestima ciutadana". Per a Mireia Estefanell, el curs neix, doncs, amb la vocació de "ser diferent", i amb l'objectiu de "desvelar noves idees de negoci".