L'Audiència decidirà demà si envia Todó i Serra a judici

El jutge manté imputats onze exconsellers de CatalunyaCaixa de la Catalunya Central pels increments de sous de Todó i Jaume Masana

22.10.2016 | 07:33

L'Audiència de Barcelona deliberarà demà sobre el recurs que van presentar els exdirectius de Catalunya Caixa Narcís Serra i Adolf Todó contra la seva imputació pels sobresous, gairebé dos anys després que el jutge conclogués que hi havia prou indicis per enviar-los a judici.
En una providència, l'Audiència de Barcelona comunica a les parts que dijous procedirà a la deliberació i votació del recurs presentat per Serra i Todó contra la resolució en què el jutge els va deixar a un pas de judici per un delicte d'administració deslleial. La secció 21a de l'Audiència de Barcelona va informar de l'estat de la causa penal contra Serra i Todó, després que l'acusació popular que exerceix la CUP li requerís que resolgués el recurs, tenint en compte que han transcorregut gairebé dos anys des que el jutge va concloure la instrucció de la causa.
L'Audiència ha assenyalat el dia per a la deliberació del recurs, després de rellevar el magistrat ponent de la causa, que ara serà Gemma Garcés Sesé, que compartirà tribunal amb les jutgesses Yolanda Rueda Soriano i María Calvo. La causa oberta arran del recurs que la Fiscalia Anticorrupció va presentar contra els exdirectius de Catalunya Caixa segueix paralitzada des de fa gairebé dos anys, en espera que l'Audiència de Barcelona resolgui el recurs que impedeix que el cas pugui ser enviat a judici definitivament.
El mes de desembre passat, després d'una mica més d'un any d'investigació, el titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona va dictar una resolució en què enumerava prou indicis per enviar a judici Serra i Todó, per aprovar sobresous "en perjudici i menyspreu" dels interessos generals i de l'entitat bancària. Per aquest motiu, el magistrat va mantenir imputats tots dos exdirectius, així com una quarantena de membres del consell d'administració de l'entitat que van aprovar remuneracions extres, per un delicte d'administració deslleial. Entre els imputats figuren diversos consellers de la Catalunya Central: l'empresari Manel Rosell, l'advocat Josep Maria Badia, els polítics Cristòfol Gimeno, Josep Camprubí i Maria Antònia Trullàs, el doctor Lluís Guerrero, l'expresident de Mútua Manresana Ramon Llanas; el moianès Josep Catot, el calafí Joaquim Palà i la santjoanenca Laura Vives en qualitat d'impositors; i l'exalcalde de Sant Joan de Vilatorrada Francesc Iglesias.
La imputació és per haver aprovat, en dos acords del consell, augments retributius i garantir indemnitzacions als alts càrrecs el 2010, quan l'entitat estava en una situació crítica i va haver d'acudir al FROB per demanar una ajuda de 1.250 milions d'euros. El primer dels consells era encara de Caixa Catalunya, mentre que el segon es tractava d'una reunió que integrava els consells de les caixes de Catalunya, Manresa i Tarragona, que acabaven d'aprovar la seva fusió. El primer dels acords investigats es va aprovar el 19 de gener del 2010 i va consistir a augmentar el sou variable del llavors director Adolf Todó del 35 al 50% i del seu adjunt, el manresà Jaume Massana, del 35 al 45%. El segon acord es va aprovar el 13 d'octubre del mateix any, per augmentar el sou per a l'any 2011 dels membres del comitè de direcció, de manera que Todó va passar a cobrar 812.502 euros (pels 800.481 que cobrava) i Massana 610.201 (en lloc de 598.428).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema