La granja Marganell, de Marganell, és una de les quatre catalanes que es disputaran el premi Porc d'Or amb Diamant 2016, el màxim guardó amb què l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) del departament d'Agricultura reconeix anualment la millor explotació porcina de l'Estat. En les dues edicions anteriors va ser la granja Sant Martí, de Sant Martí de Centelles, la que es va endur el màxim reconeixement. En termes generals, el jurat valora l'equilibri entre la producció, la gestió i l'estat de l'explotació. La gala d'entrega de la 23a edició dels premis Porc d'Or se celebrarà el proper 4 de novembre a Vic.

La màxima distinció del certamen és el Porc d'Or amb Diamant, que es concedeix a l'explotació que es considera la millor d'entre totes les nominades de qualsevol categoria. Per això, el jurat analitza i valora cadascun dels criteris i índexs globals de les explotacions. Així mateix, té en compte la grandària, l'equilibri i l'estabilitat de l'estructura demogràfica de l'explotació, així com criteris relacionats amb les mesures de bioseguretat, higienicosanitàries i de maneig, entre altres.

També en la secció de premis especials, tres comunitats autònomes es disputaran el premi especial Porc d'Or del Magrama a Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient. En aquest cas es tracta de dues granges de la província d'Osca, una de la de Zamora i una quarta d'Albacete.