Aquest dijous es donarà el tret de sortida a la tretzena edició del programa Idees Joves amb un acte es farà al teatre Conservatori a partir de les 12 del migdia. La trobada, que concentrarà alumnat dels centres educatius de Manresa, tindrà com a objectiu presentar el programa d'un concurs que pretén impulsar l'esperit emprenedor i la creativitat entre els estudiants de la capital del Bages.

Durant l'acte, que obrirà la regidora de Dinamització Econòmica, Mireia Estefanell, intervindran tres joves emprenedors que estan tenint èxit amb els projectes Baula Projectes SCCL, Bonus marketing Productions SL i La Clau Room Escape. La jornada la conduirà l'Associació de Joves Empresaris de la Catalunya Central.

El Concurs d'idees joves i pla d'empresa vol potenciar i premiar aquells estudiants que desenvolupin una idea fins a la realització del seu pla d'empresa. Per tal de participar en el concurs els alumnes hauran d'estar matriculats en algun dels centres d'ensenyament que participen en el programa. Els interessats podran presentar la seva proposta o bé pel premi d'Idees Joves (on es valoraran aspectes com la presentació, la innovació i el desenvolupament) o en la categoria del pla d'empresa (on es valoraran tots els apartats anteriors més el pla econòmic financer). Els alumnes podran lliurar les seves propostes com a màxim el 21 d'abril de 2017 (Idea empresarial) o bé el 28 d'abril de (Pla de viabilitat) a l'ajuntament de Manresa o bé al Cedem.

El proper mes de juny se celebrarà la jornada final en la qual es donaran a conèixer els guanyadors i es farà l'entrega de premis de les diferents categories: millor idea empresarial i accèssit, millor pla de viabilitat I (batxillerats i cicles formatius de grau superior) i accèssit i millor pla de viabilitat II (cicles formatius de grau mitjà) i accèssit. A banda d'aquests 6 premis, també n'hi ha 3 més de previstos per als projectes més innovador, el més ben treballat i al més ben desenvolupat.