Assistència Sanitària, arrelada des de fa més de 45 anys al Bages, va inaugurar el passat dimecres a Manresa unes noves oficines, a peu de carrer,al número 58 del passeig Pere III, molt a prop d'on les tenia ara.

La inauguració de les noves instal·lacions va comptar amb la intervenció l´alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, així com del president de l´entitat asseguradora, el doctor Ignacio Orce. En els seus parlaments, tant Junyent com Orce van coincidir a donar importància i rellevància al sistema sanitari que ha de regir a la societat; una sanitat que, van dir, ha de conjuminar esforços i resultats per tal d´esdevenir eficient.

En la seva intervenció, el doctor Orce també va destacar la sanitat privada com a pilar molt important del sistema sanitari del país. I en el parlament de l´alcalde, va mostrar la seva satisfacció perquè Manresa faci tants anys que gaudeix dels serveis d´Assistència Sanitària.

L´acte inaugural va acollir una vuitantena d'assegurats , proveïdors y col·laboradors de la companyia. També hi van ser presents la regidora de sanitat, Mercè Rosich, i el delegat d´Assistència Sanitària a Manresa, Joan Carles Díaz Meco.

Assistència Sanitària és una companyia asseguradora mèdica exemple del cooperativisme sanitari, un model d´autogestió ideat pel Dr. Josep Espriu fa més de cinquanta anys i basat en la igualtat de metges i usuaris en els òrgans de decisió i gestió. Actualment, l´entitat compta amb 190.000 assegurats i un quadre facultatiu format per més de 4.000 metges a la seva disposició. A més, és partner mèdic oficial del FC Barcelona.