La multinacional japonesa Denso Barcelona, líder mundial en la fabricació de components electrònics per a l´automoció, accentua la seva expansió amb l´adquisició d´un nou edifici a Sant Fruitós de Bages. L´empresa ha fet aquest moviment al mateix polígon industrial Pla de Santa Anna en què opera des de fa 25 anys.

L´operació està inclosa dins el paquet d´inversió quadriennal de 60 milions d´euros que la companyia afronta des de l´any passat al territori per assolir l´any 2020 els 400 milions d´euros en vendes. L´empresa dóna feina a més de 700 treballadors i preveu acabar el seu exercici fiscal 2016 amb unes vendes de 300 milions d´euros.

L´adquisició d´aquest nou edifici, de prop de 13.000 metres quadrats, permetrà reduir l´estoc, millorar la productivitat i el flux logístic de l´empresa a partir de mitjan 2017, moment en què entraria en funcionament. En un primer moment operaran les àrees de magatzem, inspecció i aprovació de qualitat, a més d´una part logística. Denso estudiarà destinar més seccions i funcions a aquest nou edifici després de la implantació de noves línies de producció com la d´injecció d´alumini a la seva planta actual. Segons fonts de l'empresa, «el trasllat d´aquestes funcions i la posada en marxa d´un nou edifici amb els mateixos estàndards de qualitat, seguretat i productivitat de Denso suposa un desafiament per a la plantilla i una expectativa de creixement i millora continua de totes les funcions actuals de l´empresa».

Denso Barcelona celebra aquest 2016 els 25 anys d´activitat a la comarca del Bages amb el suport de la seu central de Japó, així com de les empreses del grup per al creixement, expansió de negocis europeus i diversificació de clients. La multinacional manté una estreta relació amb la Generalitat de Catalunya i l´Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.