El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha valorat avui positivament la pròxima formació d'un nou Govern a Espanya, que tindrà la tasca de corregir, ha dit, els desequilibris que encara té l'economia espanyola i de seguir treballant per afermar la recuperació.

Gortázar ha assegurat que anar a unes terceres eleccions "hagués estat el símptoma d'un problema", per això ha celebrat que els partits hagin estat capaços de desencallar la situació de bloqueig polític que pateix el país des de fa més de deu mesos per facilitar la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern.

Malgrat tenir un Govern en funcions, l'economia espanyola tancarà l'any, previsiblement, amb un creixement superior al 3%, cosa que demostra, ha afirmat Gortázar, que la societat s'ha pres la situació "amb bastant tranquil·litat, i això és bo".

"Ara comença una nova legislatura i caldrà buscar els necessaris acords i concessions perquè les coses puguin funcionar correctament", ha declarat el directiu durant la presentació dels resultats de tancament del tercer trimestre.

"Tenim un núvol gros que esperem que s'acabi d'aclarir i cal seguir treballant perquè la recuperació de l'economia continua, perquè ens hi juguem molt", ha subratllat.

El conseller delegat de CaixaBank ha ressaltat, en aquest sentit, que l'economia espanyola té encara desequilibris que han de ser corregits, com l'elevat nivell de dèficit públic i d'endeutament o l'alta taxa d'atur.

"Necessitem que el creixement continuï en el temps i entre tots hem de fer un esforç per aconseguir-ho. No és una tasca fàcil, però és assequible", ha conclòs.

El conseller delegat ha destacat que en aquest últim any amb un govern en funcions la societat en general i els agents econòmics s'ho han pres amb ''bastant tranquil·litat'' com s'ha constatat en el fet que el ritme de creixement de l'economia espanyola s'ha mantingut i podria tancar aquest final d'any amb un augment del PIB per sobre del 3%. Gortázar ha afegit que si bé es cert que l'economia ha mantingut el seu ritme de creixement tot i haver un govern en funcions, el fet que s'hagi arribat a un acord que permet la constitució d'un nu govern és una ''notícia positiva'' perquè en cas contrari, la convocatòria d'unes terceres eleccions en menys d'un any hagués suposat ''el símptoma d'un problema''.El conseller delegat ha advertit que la nova legislatura que s'obri a partir d'aquest cap de setmana serà una legislatura que requerirà d'acords i consensos perquè ''les coses segueixin funcionant correctament'' com fins ara. En aquest sentit, Gortázar ha manifestat que espera que ''escampi el núvol'' que ha suposat aquest manca de govern perquè encara hi ha molts desequilibris en l'economia que s'han de corregir com són l'alta taxa d'atur, el dèficit públic i el fort endeutament que s'arrossega.