Les últimes dades de comptabilitat estatal publicades ahir per l'INE reflecteixen que ha estat el consum intern el que ha sostingut el creixement trimestral i, sobretot, la despesa de les administracions públiques.

El creixement es recolza també en la creació d'ocupació, que en comparació amb l'any anterior ha augmentat el 2,9%, una dècima més que en el trimestre precedent, fet que suposa un increment de 499.000 llocs de treball equivalents a temps complet. L'ocupació creix gairebé al mateix ritme que l'economia, que ha avançat el 3,2% en taxa interanual. Del creixement interanual, 2,6 punts són aportats per la demanda nacional, tres dècimes menys que en el trimestre precedent, mentre que 0,6 punts corresponen al sector exterior, una dècima més.

La secretària d'Estat d'Economia, Irene Garrido, vaticina que es complirà amb comoditat la nova previsió del govern que l'economia creixi el 3,2% aquest any, ja que el creixement mitjà interanual està a l'entorn del 3,3% i s'espera que el quart trimestre estigui en línia amb el tercer.