Renfe estalviarà 1.146 milions en adjudicar a Talgo els nous AVE

?Talgo guanya la part bàsica dels 15 primers trens i el seu manteniment després d'oferir una rebaixa del 28,3% sobre el preu de la licitació

28.11.2016 | 23:53
El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ahir.

n Talgo ha guanyat la macrocomanda de Renfe de fins a 30 trens d'alta velocitat i el seu manteniment, amb una rebaixa del 43,4%, que suposa un estalvi de 1.146 milions d'euros sobre el preu màxim de licitació de 2.642.000 si l'operadora ferroviària executa tot el contracte.

El contracte preveu una comanda en ferm de quinze trens, amb opció a quinze unitats més, que l'operadora encarregarà per lots de cinc en funció de les seves necessitats, i el manteniment integral durant 30 anys, prorrogables a 10 més.

Talgo ha aconseguit la part bàsica dels 15 primers trens i el seu manteniment durant 30 anys, després d'oferir una rebaixa del 28,3% (310 milions d'euros) sobre el preu de la licitació de 1.096 milions, mentre que si Renfe decideix ampliar la seva comanda i la durada del manteniment, el cost total serà de 1.495,4 milions d'euros.

L'oferta de Talgo ha superat, amb un cost de 786 milions d'euros entre fabricació i distribució, les de CAF (870 milions), Siemens (1.071 milions) i Alstom (1.095,84 milions). Talgo ha presentat «la millor oferta des del punt de vista tècnic i econòmic», va destacar el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en presentar el guanyador del concurs.

Segons el ministre, amb la plataforma Avril de Talgo, Espanya tindrà la flota de trens AVE més moderna d'Europa, amb la més alta tecnologia de senyalització i seguretat, una velocitat de fins a 330 quilòmetres per hora i una gran capacitat, amb 521 seients distribuïts en 5 files en classe turista i 4 en preferent, orientables en sentit de la marxa. El president de Talgo, Carlos Palacio Oriol, va subratllar que, amb l'elecció de l'Avril, Espanya i Talgo «reforcen el seu posicionament a tot el món com a referent de qualitat en el mercat d'alta velocitat».

Els licitadors tenen a partir d'ara 15 dies per presentar al·legacions, en el que ja s'ha avançat Alstom a demanar a Renfe més informació sobre aspectes de l'oferta de Talgo que susciten dubtes en el fabricant gal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Rajoy reconeix que la inflació podria pujar aquest any més que les pensions

El cap de l'executiu avisa que els jubilats perdran, com a mínim, un 2% de poder adquisitiu

Foment descarta canvis en el pagament de l'IBI de les autopistes

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va descartar ahir canvis en el pagament del 100% de...

Els jutjats de clàusules sòl es reforçaran segons el volum de feina

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va informar ahir que el reforç dels jutjats...

Els afiliats estrangers a la Seguretat Social creixen el 8,3%

El nombre mitjà d'afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va arribar el gener passat...

Enllaços recomanats: Premis cinema