Una cooperativa manresana crea l'única caixa regal del país amb activitats de lleure per a famílies

Fent País, la cooperativa nascuda a Manresa el 2013 i dedicada a la venda de caixes regal amb propostes de lleure, ha superat les 20.000 univats venudes i el volum de negoci generat és de més de 2 milions d'euros. Ara, després d'uns anys especialitzats en l'oci per a parelles, es llancen al mercat familiar.

Enfangar-se als arrossars del Delta de l'Ebre, pasturar ovelles, fer formatge, o dormir en un refugi de muntanya. Aquestes són algunes de les 65 propostes que s'inclouen en la nova caixa regal que ha creat la cooperativa per a les famílies. Un dels seus cofundadors, Nil Camprubí, ha explicat a l'ACN que han decidit llançar aquest producte perquè en aquest moment hi ha un nínxol de mercat i per continuar completant l'oferta, ja que aquesta caixa se suma a les quatre que ja té la cooperativa amb experiències per a parelles. Enguany, la cooperativa preveu augmentar la facturació un 35% respecte de l'any passat.

"Pensem que és important fer pedagogia amb la canalla i que entenguin que, més enllà del parc temàtic o d'anar a disparar boles de pintura, hi ha altres experiències educatives i divertides que valen molt la pena". Amb aquest objectiu, la cooperativa manresana Fent País ha creat una caixa regal per a famílies amb infants d'edats compreses entre els 5 i els 14 anys. Es tracta de l'única caixa regal que hi ha a al país amb activitats de lleure per a les famílies.

La particularitat d'aquesta cooperativa és que totes les activitats que s'inclouen en les seves caixes regal es poden fer a Catalunya i, a més, tal com ha explicat Camprubí, darrere de cada experiència hi ha un per què. "Nosaltres no treballem amb cadenes d'hotels ni amb grans restaurants, sempre anem a buscar la petita empresa que intenta fer les coses bé i que genera riquesa al seu entorn", ha afegit. Així, totes les empreses que participen a Fent País signen un protocol de compromís econòmic, ambiental i social.

Recuperar la corbella, una de les experiències

Una de les activitats que s'inclouen en aquesta caixa regal dedicada a les famílies és una visita, un tast i una passejada per les oliveres de Migjorn. Una empresa oleícola situada a Castelladral (Navàs, Bages) que treballa per recuperar la corbella, una varietat autòctona del Bages que fins fa pocs anys es trobava en estat d'abandó i en risc d'extinció, però que gràcies a l'aposta de diversos pagesos de la Vall del Cardener s'està recuperant per a l'elaboració d'un oli de qualitat.