El grup osonenc Bon Preu inaugurarà oficialment avui el primer hipermercat Esclat a Manresa, ubicat a tocar de la rotonda del Guix, a la carretera de Vic cantonada carrer de Castellgalí.

Es tracta d'una superfície de 2.400 metres quadrats i amb un aparcament en dues plantes per a dos-cents cinquanta vehicles, que ha suposat una inversió de 9,6 milions d'euros per a la companyia amb seu a les Masies de Voltregà Manlleu. L'entrada en funcionament del nou Esclat, que tindrà lloc demà, ha suposat la contractació de 76 persones amb contracte indefinit. A banda, explica l'empresa, hi haurà un reforç de deu persones amb contracte temporal. Aquest Esclat serà el segon establiment de Bon Preu a la capital del Bages, després del supermercat Bonpreu del barri de la Font dels Capellans.

L'Esclat de Manresa és el 46è a tot Catalunya del grup, que dóna feina a 5.888 persones als seus 211 establiments repartits per tot Catalunya: 122 supermercats Bonpreu, 46 hipermercats Esclat, 3 iquodrive (centres de recollida de compra per Internet) i 40 benzineres EsclatOil.

El nou Esclat de Manresa, que obrirà amb horari ininterromput de 9 del matí a 9 del vespre, oferirà un ampli assortiment d'alimentació i també, a la secció de basar, una nombrosa selecció de jocs i joguines per la campanya de Nadal. Bon Preu destaca que l'edifici del nou Esclat és ecoeficient, fet que assegura un bon aïllament per evitar pèrdues tèrmiques i disposa d'un sistema d'il·luminació de darrera generació per reduir el consum energètic.

La inauguració oficial del nou Esclat tindrà lloc aquesta tarda, a partir de 2/4 de 7, i es preveu l'assistència de Joan Font, president del Grup Bon Preu, i de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

El grup familiar, dirigit per la família Font Fabregó, va inaugurar el seu primer establiment l'any 1974 a Manlleu i el 1988 el primer hipermercat Esclat a Vilafranca del Penedès. El 1995 el grup va obrir la seva primera benzinera EsclatOil a Malla.