L'Ajuntament de Manresa va atorgar ahir els deu microcrèdits a projectes empresarials viables amb l'objectiu d'impulsar l'emprenedoria i l'activitat econòmica a la ciutat, corresponents a la tercera edició d'aquesta convocatòria. Els ajuts es divideixen en dues línies de finançament: la línia A, destinada a nous projectes al Centre Històric de Manresa, i la línia B, destinada a la creació d'empreses a la resta de la ciutat.

El programa d'ajuts ha repartit crèdits per un valor màxim de 5.000 euros a 3 beneficiats de la línia de creació empresarial (A) i a 7 de la línia de modernització. La quantia total atorgada és de 49.570 euros. Es tracta de crèdits reintegrables amb un tipus d'interès del 0% que s'han de retornar en quatre anys.

Les empreses beneficiades, en la línia A, són: Sònia Sanz Heras, Toc-Toc La shop (Botiga de decoració i complements), 5.000 euros; Taverna dels Maquis SL Quinze (Bar-Frankfurt), 5.000 euros; Xavier Martínez Xeca, Killing Weekend (Fabricació i venda de roba), 5.000 euros. En la línia B, de microcrèdits destinats a la creació d'empreses a Manresa, els beneficiaris són: Amàlia Guixà Ariza, Merceria Amarant (Botiga tradicional de merceria), 5.000 euros; Esther Julia Trejos Pinzón, El tastet de l'Abat, SCP (despatx de pa i pastisseria amb zona de desgustació), 5.000 euros; Luisa Guil Parra, Centre Alma (Centre de teràpies i estètica), 5.000 euros; Manuel Benito Astillero, Tapifuser (Tapisseria, fusteria i serveis), 4.570 euros; Mireia Rodríguez Argüello, Uniqus (Bar restaurant), 5.000 euros; One Team Comunicacions SL (Centre distribuïdor de Vodafone empreses. Desenvolupament de xarxes de telecomunicacions i assessorament a Pimes, SOHO i autònoms), 5.000 euros; RS96 Hibrilab, SLP. (projecte ialaena, projecte col·laboratiu format per professionals independents), 5.000 euros.