Al local que dóna a la Muralla dels històrics magatzems manresans Urmu s'ubicarà en les properes setmanes un establiment dedicat a la venda de sanitaris i mobiliari de cuina. Urmu, propietat de la família Sitjes, va decidir dividir els 430 metres del seu generós local amb doble façana als carrers Urgell i Muralla de Sant Francesc i concentrar el seu negoci de roba en la finca del carrer d'Urgell. La finca de la Muralla es posava a lloguer. Urmu, fundat el 1940, és un dels negocis més tradicionals del centre històric de Manresa, i des de la primavera passada presenta una imatge renovada.

Quant al local de la Muralla, el responsable d'explotar-lo comercialment serà Ernest Obradors, antic responsable de la manresana Ceràmiques Obradors, empresa que va tancar a l'inici de la crisi per la caiguda del sector de la construcció i la rehabilitació. Després d'uns quants anys treballant per compte aliè en el mateix sector, Obradors reprèn el seu propi negoci amb una botiga, anomenada Laubert en homenatge als seus dos fills (Laura i Albert), en què avança que vendrà sanitaris i mobiliari de cuina «de gamma mitjana-alta».

L'establiment està actualment en fase d'obres, i es preveu que pugui aixecar la persiana a final de febrer o començament de març. Ernest Obradors explica que ha decidit llogar el local de la Muralla «per l'espai disponible, 210 metres quadrats, però també pels dotze metres linials d'aparador. A més, es tracta d'un edifici emblemàtic al centre de la ciutat».

El responsable del nou Laubert avança que a l'establiment «es vendrà bàsicament producte elaborat a Espanya, la majoria a Catalunya, i a la Unió Europea». Segons Obradors, ara torna a ser un bon moment per al negoci de la rehabilitació, atesa la lenta però insistent represa del sector de la construcció al conjunt de Catalunya.

L'històric establiment dels magatzems Urmu s'ha caracteritzat durant els seus setanta-cinc anys d'existència per senyals distintius com el terra de panots, les llosetes de ciment de les voreres. La botiga va ser, en els seus orígens, un magatzem de gra.