El pressupost de la conselleria d'Agricultura, que creix un 13,6%, ha superat la tramitació en comissió parlamentària, després d'haver rebutjat amb els vots de JxSí i la CUP les esmenes a la totalitat presentades per l'oposició.

La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha presentat aquest divendres les principals partides del pressupost orientades a una política de millora de la producció, transformació i comercialització agrària, forestal i pesquera basada en la competitivitat i sostenibilitat.

Serret ha apuntat que el pressupost del departament per a aquest any puja a 304 milions i augmenta un 13,6% respecte al del 2015, "amb els quals comencen a revertir les retallades" dels últims anys.

El pressupost previst per a mesures de suport a les explotacions agràries i per al desenvolupament rural ha estat un dels que més ha augmentat, un 57,8%, a la qual cosa s'ha de sumar 270 milions d'euros provinents de la UE.

En aquest pressupost es preveu, per primera vegada, una partida d'un milió específica per a actuacions i assessorament en el marc de l'estratègia integral de fertilització orgànica i gestió de les dejeccions ramaderes que impulsa el departament.

Una de les "prioritats" del departament, segons ha explicat Serret, és la "gestió sostenible del medi rural" i els comptes preveuen 17,6 milions per a la gestió forestal sostenibles i la prevenció d'incendis.

La consellera també ha anunciat que el pressupost contempla recursos per a les actuacions previstes en el pla de control i prevenció de danys per sobrepoblació de fauna cinegètica aprovada pel Govern, que inclou la nova Llei de Caça i el decret de comercialització de la carn de caça.