L'empresari i exministre en diferents governs del PP Josep Piqué s'ha incorporat com a membre independent al consell d'administració de la companyia automobilística Seat.

En un comunicat, Seat va informar ahir que Piqué també presidirà la nova Comissió d'Auditoria, Compliment i Bon Govern (CACBG), que s'encarregarà de supervisar la implantació i compliment de la política de transparència de la companyia i de vetllar pel bon govern. La creació d'aquesta nova comissió, que tindrà poder independent, obeeix a la voluntat de la companyia, filial del Grup Volkswagen, que «tota l'organització desenvolupi la seva activitat respectant la legislació vigent i els valors ètics».

A més del nomenament de Piqué, avançat ahir pel Confidencial, el fabricant de cotxes ha incorporat al consell d'administració el membre del comitè de direcció del Grup Volkswagen responsable de Recursos Humans i Organització, Karlheinz Blessing.

Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i llicenciat en Dret, Josep Piqué va presidir del 2007 al 2013 Vueling i va ser conseller delegat del grup d'infraestructures OHL els últims tres anys.