Les cases suposen la cinquena part de tota l'energia que es consumeix a Espanya. Per poder estalviar en la factura elèctrica convé saber quins són els electrodomèstics que més llum gasten.

Segons l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), són aquests:

-Nevera. El rànquing l'encapçala la nevera. Suposa el 30,6% del consum d'electricitat de les nostres llars. Els frigorífics més eficients (classe A +++) consumeixen un 75% menys que els de classe D. Consell: mai introduir aliments calents i quan la obrim, aprofitar per posar-hi diversos aliments a la vegada.

-Televisor. És un dels aparells que més temps està encès. Suposa el 12,2% del consum total. Consell: evitar l'ús del 'stand by' i apagar-la per complet.

-Rentadora. Aquest electrodomèstic s'emporta el 11,8% del consum d'electricitat d'una casa. Consell: utilitzar programes curts i rentats en fred en la mesura del possible.

-Forn. Consumeix a l'hora entre 800 i 1.200 W depenent del model. Suposa el 8,3% del consum total. Consell: mantenir-lo net de greixos, no obrir-lo durant la cocció i aprofitar la calor residual.

-Ordinador. Imprescindible a les llars, consumeix el 7,4% de l'electricitat d'una casa. Consell: baixar la il·luminació de la pantalla, treure l'estalvi de pantalla i desconnectar els perifèrics.

-Rentaplats. Gasta uns 246 W a l'hora i consumeix el 6,1% de l'electricitat. Consell: utilitzar programes curts i de baixa temperatura, i carregar-lo al màxim.

-Assecadora. No és un electrodomèstic molt habitual a les cases. Consumeix el 3,3% de l'electricitat total. Consell: omplir-los al màxim, seleccionar un cicle determinat en funció del tipus de roba.