La cúpula directiva de les mines del Bages deixarà la companyia en les properes setmanes. Segons ha pogut saber aquest diari, la matriu israeliana de la companyia ha donat a conèixer mitjançant un comunicat intern que el conseller delegat, Pablo de Lastres, abandona el projecte d'ICL, una substitució que, tot i que aquest extrem no ha transcendit, consistiria en una substitució dictada per la multinacional en el marc d'un relleu general a la companyia. De Lastres deixarà ICL el proper 30 d'abril. Abans, el proper 15 de febrer, deixaran també ICL

el secretari del consell d'administració i director de l'assessoria jurídica de l'empresa, l'històric Joan Güell; i la directora de sostenibilitat, Encarna Baras. L'empresa ha declinat fer cap declaració sobre el relleu.

La notícia, que ahir es va saber oficialment en el si de l'empresa, ha generat una enorme sorpresa tant a ICL com a Súria. La companyia està en plena execució del pla Phoenix, el multimilionari projecte industrial que en aquests moments suposa la inversió més rellevant al món de la multinacional israeliana.

En el comunicat intern, al qual ha tingut accés Regió7, la companyia ha anunciat que De Lastres "ha decidit abandonar ICL per iniciar un nou repte professional". També afirma que "un procés ràpid i estructurat per trobar un reemplaçament començarà immediatament". Segons el comunicat, "Pablo [De Lastres] estarà disponible per recolzar el successor durant el període de transició". El relleu es confia que pugui sortir de la mateixa ICL Súria & Sallent.

Segons ha pogut saber aquest diari, al si de l'empresa bagenca no es qüestiona la continuïtat del projecte Phoenix, i es contempla que els canvis anunciats respondrien a la voluntat de l'empresa d'obrir "una nova etapa" en el conjunt del grup multinacional, ja que la companyia afronta moments difícils atès el context del mercat de la potassa, amb preus que han baixat sensiblement en els darrers mesos.