Un presumpte cas d'assetjament sexual desferma una renovació d'alts càrrecs al grup multinacional, que ara arriba al Bages

02.02.2017 | 23:59

El grup israelià ICL viu moments de molta efervescència interna des que el mes de setembre passat l'alemany Stefan Borgas fos substituït com a director general de la multinacional. Des d'aleshores, el grup ha iniciat una fase de renovació d'alts càrrecs que ara arriba al Bages.

En el moment de la marxa de Borgas, la companyia afrontava una caiguda global dels preus de la potassa, una vaga dels empleats i un procés de modernització de la companyia que havia encapçalat el mateix Borgas. Amb tot, la renúncia de Borgas hauria estat motivada per un presumpte assetjament sexual presentat per una executiva d'ICL que havia estat acomiadada.

Segons va relatar la premsa israeliana en el seu moment, el presumpte assetjament hauria tingut lloc després que els dos executius sopessin en un restaurant de Tel Aviv. En separar-se després que Borgas acompanyés la dona a casa seva, Borgas l'hauria abraçat i besat, en contra de la seva voluntat. Després de ser acomiadada, i quan es discutien amb l'empresa les condicions de la baixa, el consell d'ICL es va assabentar dels fets i va dur el cas a la justícia. Borgas, al càrrec des del 2012, va ser substituït en funcions pel gerent d'operacions Asher Grinbaum.

Borgas havia estat l'avalador del projecte Phoenix, impulsat per l'anterior màxim responsable d'ICL Súria & Sallent i, des del gener del 2015, president executiu d'ICL Europa, José Antonio Martínez Álamo. Martínez Álamo va deixar la companyia el mes de desembre passat al·legant la recerca de nous horitzons professionals. Des d'aleshores, Pablo de Lastres, que ja era conseller delegat de la mina bagenca des del nomenament europeu de Martínez Álamo, assumia la màxima responsabilitat d'ICL Súria & Sallent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L'habitatge més car de l'estat és a Mallorca
Vols saber quina és la mansió més cara de l'estat?

Vols saber quina és la mansió més cara de l'estat?

L'immoble suma vuit habitacions repartides en una superfície de 3.500 metres quadrats

El Govern no descarta un nou conflicte laboral al metro barceloní

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, no veu...

De Guindos fixa la renda del 2007 però amb 1,5 milions menys d'ocupats

De Guindos fixa la renda del 2007 però amb 1,5 milions menys d'ocupats

El ministre d'Economia es marca com a prioritat recuperar els llocs de treball de fa deu anys

Els sindicats d'Aena convoquen 25 dies de vaga a tots els aeroports

Els sindicats d'Aena convoquen 25 dies de vaga a tots els aeroports

Les aturades es produiran entre els mesos de setembre i desembre

Enllaços recomanats: Premis cinema