El jutge Fernando Andreu, instructor del cas Bankia sobre les suposades irregularitats en la sortida a borsa de l'entitat el 2011, investigarà les excúpules del Banc d'Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), després que l'Audiència Nacional ho hagi ordenat.

La secció tercera de la sala penal que presideix el jutge Antonio Díaz Delgado ha estimat el recurs de l'acusació popular exercida per la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC), per la qual cosa obliga a citar com investigats l'exgovernador del Banc d'Espanya Miguel Ángel Fernández Ordóñez, el seu exnúmero dos Fernando Restoy i el que va ser president de la CNMV Julio Segura. Segons l'escrit, que acorda que se citi en la mateixa qualitat cinc responsables de la «direcció» del regulador, la petició de la CIC és «raonable i raonada».

Els efectes es fan extensibles a l'exsubgovernador Javier Aríztegui, l'exdirector de Supervisió Jerónimo Martínez Tello i el seu successor Mariano Herrera, l'inspector Pedro González i Pedro Comín. Aquests tres últims van dimitir ahir dels seus càrrecs després de conèixer la notícia per no interferir en el desenvolupament de les funcions de supervisió del Banc d'Espanya, va explicar la institució que dirigeix Luis María Linde en un comunicat. La CNMV va manifestar el seu respecte sobre la decisió de l'Audiència Nacional de citar Segura i Restoy, en el moment dels fets president i vicepresident de l'organisme, si bé mostra el seu «convenciment que l'actuació de la institució en la sortida a borsa va ser correcta i es va dur a terme amb la deguda professionalitat i diligència».