El Banc d'Espanya va considerar que l'actuació de l'entitat en el procés de constitució i recapitalització de BFA-Bankia es va ajustar «en tot moment» al compliment de la normativa, a la «defensa de l'estabilitat financera» i a «l'interès general».

La Comissió Executiva de l'ens va acceptar ahir les renúncies del director general de Supervisió, Mariano Herrera García Canturri; el director general adjunt de Supervisió, Pedro Comín Rodríguez, i el director del departament d'Inspecció IV, Pedro González González, investigats per l'Audiència Nacional per la sortida a borsa de Bankia. L'entitat va agrair als dimissionaris els serveis prestats i va manifestar la confiança «plena» en ells.

El Banc d'Espanya va dir ahir que confia «plenament» que les actuacions judicials permetran aclarir els dubtes sobre l'actuació de l'entitat en el procés de constitució i recapitalització de BFA-Bankia.

D'altra banda, el cas Bankia tambe va arribar al Congrés, que aprovarà la setmana que ve la creació d'una comissió d'investigació després de la decisió de l'Audiència Nacional.