L'edifici de l'Anònima acollirà un espai per a la indústria creativa

Empreses culturals i tecnològiques ocuparan una zona de l'antiga seu d'Endesa a Manresa

16.02.2017 | 15:09
L'edifici de l'Anònima acollirà un espai per a la indústria creativa
Vista de l´edifici de l´Anònima

L'antic edifici de l'Anònima, ara en mans de l'Ajuntament de Manresa, acollirà un espai destinat a empreses creatives, segons va explicar ahir la regidora de Promoció Econòmica, Mireia Estefanell. Ho va dir ahir, en la presentació del balanç de les activitats del CEDEM durant l'any passat.

Aquesta proposta, segons va afirmar Estefanell, va néixer per iniciativa de 10 empreses manresanes que ja estan en funcionament. Algunes busquen poder créixer, altres nous canals de negoci i també treballar en xarxa, encara que cadascuna de les empreses durà terme la seva pròpia activitat en el futur espai. En aquest sentit, la regidora va definir la zona que ocuparan aquestes activitats com un «niu d'empreses».

Sota aquest paraigua d'empreses creatives, segons va explicar la mateixa regidora, s'hi engloben empreses del sector cultural com són l'art, l'entreteniment, el disseny, la publicitat, l'arquitectura i la gastronomia, i també de l'economia del coneixement com l'educació, l'alta tecnologia, la informàtica, les telecomunicacions, la robòtica, la nanotecnologia i la indústria aeroespacial.

Tot i això, ahir, no en va voler revelar el nom en espera que el projecte faci més passos endavant. Tot i això, sí que va explicar que s'està treballant per tal de poder demanar una subvenció a la Diputació de Barcelona i que si els diners arriben, el projecte podria ser una realitat aquest 2017.

Aquest niu d'empreses ocuparia una part de l'espai, que té 1.880 metres quadrats construïts, i on és previst que també s'hi pugui instal·lar una residència d'entitats culturals i un escenari per a la programació d'espectacles.

El juliol del 2014, Endesa i l'Ajuntament de Manresa fan el conveni de cessió de l'espai al consistori. Fins poc abans del canvi de propietat, l'edifici de l'Anònima era ocupat per les oficines i el magatzem d'Endesa, que van ser traslladats a l'edifici de la Catalana, al costat de l'antiga carretera entre Manresa i Igualada.

Amb més de 120 anys d'història, aquest edifici del carrer de Llussà, en ple nucli antic de Manresa, també havia estat fàbrica tèxtil i generadora d'electricitat de forma simultània. El conjunt, actualment, és compost per dos edificis que formen part del patrimoni protegit de la ciutat.

Aquest recinte, que actualment està buit, va acollir espectacles en el marc de la darrera Fira Mediterrània, com a preludi de la vinculació amb l'activitat cultural que ha de tenir aquest immoble a Manresa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Ahir al matí el supermercat era molt concorregut
Aldi reobre el supermercat que ha traslladat a la Pujada Roja de Manresa

Aldi reobre el supermercat que ha traslladat a la Pujada Roja de Manresa

L'alcalde inaugura l'establiment en una jornada a la qual assisteix una gran concurrència

La confiança dels consumidors europeus puja dues dècimes a l'agost

La confiança dels consumidors a l'eurozona va créixer 0,2 punts a l'agost, mentre...

CaixaBank impulsa una planta de biogàs a Xile per reduir emissions

CaixaBank ha contribuït a impulsar una planta de cogeneració de biomassa a...

L'àrbitre del conflicte d'Eulen admet que el laude no agradarà «a ningú»

L'àrbitre del conflicte d'Eulen admet que el laude no agradarà «a ningú»

Peña assenyala que el seu objectiu és «conciliar interessos», no «donar la raó» a una de les parts

Enllaços recomanats: Premis cinema