L'operador de telecomunicacions Eurona Wireless Telecom, presidit pel manresà Jaume Sanpera, ha entrat al mercat de la banda ampla del sector marítim via satèl·lit a través de la seva filial Quantis Global, amb la qual ja ha tancat contractes amb les navilieres Balearia i Armas per un import superior als 1,1 milions d'euros. Amb aquesta nova unitat de serveis via satèl·lit per al sector marítim, Eurona preveu donar cobertura d'Internet i dades a vaixells de passatgers, vaixells mercants, iots o pesquers, entre d'altres embarcacions.

La companyia amb seu a Barcelona ha explicat que els últims sis mesos ja ha signat contractes amb Balearia i Naviliera Armes, els dos principals grups de transport de passatgers entre Balears, Canàries i la península, si bé aquestes empreses també tenen rutes per l'Àfrica i el Carib. L'objectiu d'Eurona és acabar el 2017 oferint connectivitat a 44 vaixells, cosa que elevaria la facturació global de la divisió de satèl·lit a 28,9 milions d'euros.

De moment, als vaixells ja connectats s'uniran els pròxims mesos nous vaixells de transport de passatgers al Mediterrani i l'Atlàntic, a més de pesquers al Mar del Nord i el Gran Sol, i les costes del Pacífic a l'Amèrica Llatina, segons la informació remesa per Eurona al Mercat Alternatiu Borsari. La companyia augura un fort creixement d'aquest sector els anys vinents.