Els accionistes del Banc Popular van donar ahir el seu vistiplau al nomenament com a conseller executiu d'Emilio Saracho a la junta extraordinària de l'entitat, i van exigir a l'equip directiu sortint, encapçalat per Ángel Ron, que respongui amb el seu patrimoni per la seva «nefasta gestió».

Saracho, el nomenament del qual va ser proposat per un consell d'administració reunit abans de la junta, va ser nomenat president ahir a la tarda en un altre consell extraordinari, per substituir Ron, que no va assistir a la junta. En el torn de preguntes dels accionistes, gairebé una trentena, molts es van queixar per la pràctica desaparició dels seus estalvis després de les nombroses ampliacions de capital fetes els darrers anys, així com per l'entrada «a deshora» del banc en el negoci immobiliari, la compra del Banc Pastor i la «desastrosa» gestió de Ron. Aquests senyors «no poden sortir impunes després d'haver deixat el banc fet una merda», va dir un assistent, i per això va proposar a tots els accionistes que s'uneixin per interposar una demanda de responsabilitat contra Ron i la seva cúpula.

També van demanar a Saracho que exigeixi la dimissió de tot el consell, per portar el banc a la ruïna, i van qualificar d'«indecent» l'actuació de Ron, al qual un va anomenar «àngel exterminador» i un altre li va retreure que ha estat «el pitjor president de la història» del banc.