Amazon preveu crear a l'Estat espanyol al llarg d'aquest any 2017 més de 500 llocs de treball fixos i finalitzar l'exercici amb un total de 1.500 treballadors, de manera que augmentarà el 50% la seva actual plantilla, integrada per 1.000 persones, segons va informar ahir la companyia de vendes en línia. L'empresa també va assegurar que a tot Europa generarà la xifra rècord de 15.000 llocs de treball al llarg d'aquest mateix any.

Per tal de poder cobrir aquests llocs de treball, la companyia nord-americana busca actualment diversos tipus de perfils, des d'enginyers i desenvolupadors de programari fins a persones amb menys experiència que busquin una feina que els permeti formar-se i progressar en la seva carrera professional.

Així, les diferents vacants que ofereix el gegant mundial del comerç electrònic corresponen tant a les oficines centrals de la companyia a l'estat espanyol com també al seu centre tecnològic i la seva xarxa logística, incloent-hi el nou centre que en aquests moments ja es troba en construcció al Prat de Llobregat i que s'espera que aquest mateix any ja estigui en funcionament.

Per aquest últim centre de treball, l'empresa de comerç a través d'Internet ja ha obert les convocatòries per a algunes de les posicions a les quals es pot optar a través de la seva pàgina web.

A més a més dels diferents llocs de treball fixos que crearà l'empresa de manera directa, els diversos negocis de què disposa Amazon, com per exemple Marketplace, Amazon Web Services i Kindle Direct Publishing, continuaran generant milers de llocs de treball per a persones de tot Europa que volen muntar i gestionar els seus propis negocis a la xarxa, segons va destacar el gegant del comerç electrònic en el seu comunicat d'ahir.

«Cinc anys després d'haver llançat Amazon.es i de disposar d'un equip a Espanya de més de 1.000 persones, seguim creixent. A Espanya hem trobat professionals d'altíssim talent i continuarem contractant i invertint a un ritme accelerat per seguir innovant en nom dels nostres clients», va explicar ahir als mitjans de comunicació el director d'Amazon per a l'estat espanyol, François Nuyts.

Per la seva banda, el director d'operacions d'aquesta compa-nyia per a l'estat espanyol i per a Itàlia, Frend Pattje, va explicar que el procés de contractació per cobrir les noves vacants ja està en marxa i a més a més va defensar que tots els llocs ofereixen salaris competitius i altres avantatges, com per exemple una assegurança mèdica privada.

D'altra banda, segons va explicar la mateixa font, a part dels llocs de treball que crea i ja ha creat l'empresa de manera directa, les milers de petites i mitjanes empreses d'arreu de l'estat espanyol que venen els seus productes a través de la plataforma anomenada Amazon Marketplace, han generat de manera indirecta més de 2.100 llocs de treball al conjunt de l'estat.