La Generalitat crea la nova seu electrònicade la hisenda catalana

El portal de l'Agència Tributària de Catalunya entrarà en funcionament el mes de març

21.02.2017 | 23:09

El Govern ha donat aquest dimarts llum verd a la creació de la nova seu electrònica de l'Agència Tributària de Catalunya (ATC). Es tracta d'un portal interactiu que donarà informació tributària alhora que permetrà als contribuents fer els tràmits telemàtics relacionats amb els tributs que gestiona l'Agència Tributària. Actualment, la informació sobre els tributs està ubicada al web de l'ATC i les gestions en línia s'han de fer a través de l'Oficina Virtual. La unificació dels dos serveis en un sol portal facilitarà la realització dels tràmits telemàtics per part dels contribuents.

Segons el Govern, això s'emmarca en la voluntat del Govern de donar resposta a la progressiva evolució de la realitat digital de la nostra societat i de millorar l'oferta de serveis telemàtics de la Generalitat de Catalunya, dins l'estratègia de desplegament d'un model català d'administració avançada. La nova seu estarà operativa el proper mes de març.

Des d'aquesta nova seu es podran fer tràmits i consultes que ja es poden fer a través de l'Oficina Virtual com el pagament i la presentació d'autoliquidacions; el pagament de liquidacions i deutes; la petició i consulta de certificats d'estar al corrent de les obligacions tributàries, o l'ús de simuladors que permeten obtenir el valor que cal declarar en la transmissió de vehicles o de béns immobles de naturalesa urbana.

A més, s'implementarà i ampliarà l'oferta de serveis i la disponibilitat de fer en línia altres tràmits i funcionalitats, com la petició d'ajornaments i fraccionaments o la presentació de recursos. A més, des d'aquest mateix entorn es podrà consultar informació sobre els tributs propis i cedits; els tràmits i gestions que es poden realitzar, així com recursos de suport disponibles; informació de caire corporatiu, accés a la normativa tributària i criteris de l'Administració i els sistemes d'identificació digital. La Generalitat va crear una única seu electrònica per a tots els òrgans. No obstant això, el decret 232/2013, de 15 d'octubre, pel qual es crea la seu electrònica, també preveu l'existència de seus electròniques derivades o subseus per raons d'autonomia funcional o organitzativa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema