La companyia xinesa ZTE ha presentat avui el Gigabit Phone, el primer telèfon intel·ligent del món amb tecnologia 5G, capaç d'aconseguir una velocitat de descàrrega de fins a 1 gigabit per segon (Gbps).

En un acte a Barcelona, la multinacional, que participa per tretzena vegada al Mobile World Congress (MWC), que obre les seves portes demà al recinte firal de Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), ha realitzat una prova de velocitat de descàrrega mai aconseguida en un mòbil.

El ZTE Gigabit Phone compta amb un processador Qualcomm Snapdragon 835 i amb un mòdem LTE X16 Snapdragon integrat, i permet velocitats de descàrrega deu vegades més ràpida que la tecnologia LTE de primera generació.

"El ZTE Gigabit Phone és tres vegades més potent que la resta i s'utilitzarà per millorar la capacitat de processament de les dades a la xarxa actual", assegura la companyia.

El nou dispositiu de ZTE ofereix altres novetats, com el vídeo panoràmic 360 graus de VR o l'emmagatzematge instantani de les dades en el núvol.

El fabricant xinès sosté que aquest mòbil "no només suposa una revolució en la comunicació, sinó també en la connectivitat, ja que inaugura un nou estàndard de velocitat i fa un gran salt qualitatiu cap a una nova experiència mòbil".

ZTE afirma, en aquest sentit, que el 5G serà una de les claus i prioritats de la companyia, que es mostra disposada a "cooperar amb els governs per facilitar com més aviat millor l'arribada" d'aquesta tecnologia