La pista de pàdel amb un sol clic

La firma d´Oliana Click and Padel ha ideat un sistema que automatitza el funcionament de les instal·lacions esportives

27.02.2017 | 18:09
Joan Riudalbàs a les pistes de Sant Joan

L´empresa Click&Padel està especialitzada en la domotització de pistes de pàdel, tant indoor com outdoor. El seu responsable d´operacions, Joan Riudalbàs, explica que la firma va néixer després de veure l´àmplia proliferació de pistes de pàdel i de les dificultats que hi havia per rendibilitzar-les. Davant d´aquesta situació, van idear un sistema que permetia domotitzar i automatitzar-ne totalment el funcionament.

D´aquesta manera, l´empresa ha dissenyat un sistema amb el qual els jugadors reserven i fan el pagament de la pista a través de la seva web, clickandpadel.com, i un cop arriben a les instal·lacions en tenen prou de clicar l´enllaç del correu electrònic que se´ls ha enviat des de la plataforma perquè se´ls obri la porta. Hi poden arribar des de 10 minuts abans de l´hora que tenen reservada. I a la pista, quan falten 10 minuts perquè s´acabi el temps, hi ha un avís acústic, encara que també se´ls concedeixen 10 minuts més, un cop s´ha esgotat l´hora de la reserva. I després, encara tenen estona per poder sortir de les instal·lacions. A més, si quan es juga ja és fosc, els llums s´encenen de manera automàtica.

A més a més, per evitar que hi hagi usuaris que utilitzin les pistes sense pagar, aquestes disposen d´un detector de moviments. Aquest sensor envia un primer avís quan nota que hi ha alguna cosa a la pista i n´envia un segon si al cap de 10 minuts l´activitat encara persisteix. I en aquest cas, el seu responsable té l´opció d´anar fins a la pista per veure què hi passa o d´activar les càmeres de seguretat, en el cas que n´hi hagi, ja que la seva instal·lació és opcional.
Així, , explica Riudalbàs, les pistes poden funcionar les 24 hores del dia els 365 de l´any sense necessitat que hi hagi personal i la seva rendibiltiat augmenta «de manera molt important per l´estalvi que comporta».

Un cop l´empresa va tenir el sistema dissenyat, la seva intenció era franquiciar-lo, però, segons explica Riudalbàs, primer necessitaven comprovar-ne el funcionament. I per aquest motiu van optar per crear les seves pròpies pistes de pàdel. I en van obrir a la Catalunya Central.

Així, ara disposen de pistes a l´aire lliure a Sant Joan de Vilatorrada, a la Torre de Claramunt, al Pont de Vilomara (també hi tenen pistes de tennis) i un projecte aprovat per fer les seves pròpies pistes a Moià, encara que ara estan aturades. A més, a Solsona, han franquiciat el seu sistema a les pistes municipals. Fora de la Catalunya Central també tenen instal·lacions a l´aire lliure pròpies a Canyelles. I per assegurar-ne el funcionament en pàdels indoor, en tenen a Balaguer, Requena i Tudela.

Riudalbàs assegura que el seu sistema és pioner a escala mundial i permet la gestió completa de les instal·lacions. D´aquesta manera, mostra com el sistema permet establir diferents preus per a una mateixa pista en funció de l´hora i el dia de la setmana, cobrar suplements com per exemple la il·luminació a la nit, establir descomptes per a socis del club o veïns d´una població determinada. També permet restringir la disponibilitat de l´equipament (per exemple no permetre´n el lloguer quan s´hi fan classes) i emetre les factures, entre altres possibilitats.

L´empresa ha registrat el nom de Click and Padel a tot Europa i, segons explica Riudalbàs, el seu objectiu, un cop que el seu funcionament ha estat testat és poder portar el seu producte i model a tot el continent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

L'habitatge més car de l'estat és a Mallorca
Vols saber quina és la mansió més cara de l'estat?

Vols saber quina és la mansió més cara de l'estat?

L'immoble suma vuit habitacions repartides en una superfície de 3.500 metres quadrats

El Govern no descarta un nou conflicte laboral al metro barceloní

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, no veu...

De Guindos fixa la renda del 2007 però amb 1,5 milions menys d'ocupats

De Guindos fixa la renda del 2007 però amb 1,5 milions menys d'ocupats

El ministre d'Economia es marca com a prioritat recuperar els llocs de treball de fa deu anys

Els sindicats d'Aena convoquen 25 dies de vaga a tots els aeroports

Els sindicats d'Aena convoquen 25 dies de vaga a tots els aeroports

Les aturades es produiran entre els mesos de setembre i desembre

Enllaços recomanats: Premis cinema