L´empresa Click&Padel està especialitzada en la domotització de pistes de pàdel, tant indoor com outdoor. El seu responsable d´operacions, Joan Riudalbàs, explica que la firma va néixer després de veure l´àmplia proliferació de pistes de pàdel i de les dificultats que hi havia per rendibilitzar-les. Davant d´aquesta situació, van idear un sistema que permetia domotitzar i automatitzar-ne totalment el funcionament.

D´aquesta manera, l´empresa ha dissenyat un sistema amb el qual els jugadors reserven i fan el pagament de la pista a través de la seva web, clickandpadel.com, i un cop arriben a les instal·lacions en tenen prou de clicar l´enllaç del correu electrònic que se´ls ha enviat des de la plataforma perquè se´ls obri la porta. Hi poden arribar des de 10 minuts abans de l´hora que tenen reservada. I a la pista, quan falten 10 minuts perquè s´acabi el temps, hi ha un avís acústic, encara que també se´ls concedeixen 10 minuts més, un cop s´ha esgotat l´hora de la reserva. I després, encara tenen estona per poder sortir de les instal·lacions. A més, si quan es juga ja és fosc, els llums s´encenen de manera automàtica.

A més a més, per evitar que hi hagi usuaris que utilitzin les pistes sense pagar, aquestes disposen d´un detector de moviments. Aquest sensor envia un primer avís quan nota que hi ha alguna cosa a la pista i n´envia un segon si al cap de 10 minuts l´activitat encara persisteix. I en aquest cas, el seu responsable té l´opció d´anar fins a la pista per veure què hi passa o d´activar les càmeres de seguretat, en el cas que n´hi hagi, ja que la seva instal·lació és opcional.

Així, , explica Riudalbàs, les pistes poden funcionar les 24 hores del dia els 365 de l´any sense necessitat que hi hagi personal i la seva rendibiltiat augmenta «de manera molt important per l´estalvi que comporta».

Un cop l´empresa va tenir el sistema dissenyat, la seva intenció era franquiciar-lo, però, segons explica Riudalbàs, primer necessitaven comprovar-ne el funcionament. I per aquest motiu van optar per crear les seves pròpies pistes de pàdel. I en van obrir a la Catalunya Central.

Així, ara disposen de pistes a l´aire lliure a Sant Joan de Vilatorrada, a la Torre de Claramunt, al Pont de Vilomara (també hi tenen pistes de tennis) i un projecte aprovat per fer les seves pròpies pistes a Moià, encara que ara estan aturades. A més, a Solsona, han franquiciat el seu sistema a les pistes municipals. Fora de la Catalunya Central també tenen instal·lacions a l´aire lliure pròpies a Canyelles. I per assegurar-ne el funcionament en pàdels indoor, en tenen a Balaguer, Requena i Tudela.

Riudalbàs assegura que el seu sistema és pioner a escala mundial i permet la gestió completa de les instal·lacions. D´aquesta manera, mostra com el sistema permet establir diferents preus per a una mateixa pista en funció de l´hora i el dia de la setmana, cobrar suplements com per exemple la il·luminació a la nit, establir descomptes per a socis del club o veïns d´una població determinada. També permet restringir la disponibilitat de l´equipament (per exemple no permetre´n el lloguer quan s´hi fan classes) i emetre les factures, entre altres possibilitats.

L´empresa ha registrat el nom de Click and Padel a tot Europa i, segons explica Riudalbàs, el seu objectiu, un cop que el seu funcionament ha estat testat és poder portar el seu producte i model a tot el continent.