El CIC demana obrir el judici a Narcís Serra i Adolf Todó pels sobresous de Catalunya Caixa

La Confederació Intersindical de Crèdit sol·licita sis anys de presó per al bagenc

27.02.2017 | 23:53

La Confederació Intersindical de Crèdit (CIC) ha sol·licitat l'obertura de judici oral contra l'expresident de Catalunya Caixa i exministre Narcís Serra i el bagenc i exdirector general Adolf Todó, als quals acusa d'administració deslleial pels sobresous que van cobrar a partir del 2010.

En l'escrit d'acusació presentat al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, la CIC sol·licita sis anys de presó per a Todó, al qual atribueix també un delicte d'apropiació indeguda, i quatre anys per a Serra; per a l'exdirector general demana que aboni 112.015 euros en concepte de responsabilitat civil i 696.548 euros més de les retribucions irregularment rebudes. També Serra, Todó i quaranta exdirectius més de l'entitat també acusats (entre els quals, els membres de l'últim consell d'administració de Caixa Manresa) haurien d'abonar de forma solidària 5,12 milions d'euros en concepte d'indemnització a la caixa per les aportacions realitzades a plans de pensions, així com el pagament d'una fiança de 5,9 milions.

L'escrit aclareix que es tracta d'investigar les decisions dels consells d'administració i en especial dos acords de Caixa Catalunya del 19 de gener i de Catalu-nya Caixa del 13 d'octubre del 2010, en què es van aprovar sengles increments de sou del comitè de direcció i d'Adolf Todó. Això, sumat als increments en la seva retribució variable, «va perjudicar enormement l'entitat», que va haver de dur a terme un expedient de regulació que va provocar l'eliminació de 1.630 llocs de treball i el tancament de 395 oficines. Entre 2013 i 2014 es van tancar «pràcticament totes les oficines de fora de Catalunya» i es va acomiadar 2.153 treballadors en aplicació d'un nou ERO. Entre les diligències previstes per la CIC figura la declaració com a testimonis del manresà Jaume Massana, exdirector general adjunt de Caixa Catalunya i també beneficiat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Les pimes catalanes milloren el seu passiu, que perd pes en el balanç, segons un estudi de Pimec

Les petites i mitjanes empreses catalanes han millorat la seva estructura del passiu durant el...

El Bundesbank destaca que l'economia creix amb força el tercer trimestre

El Bundesbank, el banc central d'Alemanya, observa que l'economia alemanya creix amb molta...

Atlantia afirma que «no serà fàcil» millorar l'oferta per Abertis

El president de la concessionària italiana Atlantia, Fabio Cerchiai, va dir ahir que...

Enllaços recomanats: Premis cinema