El 53% de les empreses catalanes preveu augmentar la seva plantilla aquest any, i el 81% de les companyies estima que les seves vendes creixeran aquest exercici, segons una enquesta elaborada per la consultora KPMG.

Les conclusions d'aquesta enquesta són incloses en l'informe Perspectives Espanya 2017, elaborat per aquesta consultora en col·laboració amb la patronal CEOE. L'enquesta es nodreix dels testimonis de 2.906 càrrecs directius o comandaments intermedis d'empreses, dels quals 300 pertanyen a Catalunya.

Pel que fa a la contractació de personal aquest any, el 41% dels empresaris catalans consultats creuen que la seva plantilla creixerà fins al 5% aquest any, i el 12% fins i tot apunta que ho farà per sobre d'aquest percentatge. El percentatge és més optimista de cara a la facturació, ja que el 45% dels enquestats vaticina un augment de les seves vendes de fins al 5%, i el 38% estima que la seva facturació creixerà fins i tot per sobre d'aquest percentatge, mentre que només el 5% tem caigudes de la facturació.

Respecte a l'evolució de la inversió, el 58% dels consultats espera emprendre inversions aquest exercici, per només el 9% que augura retallades.

I pel que fa a les àrees per invertir, les eines tecnològiques són la prioritat més triada, just davant de la contractació i la formació del personal.