Alba, Rosa, Laura i Marta Tous, presidenta, vicepresidenta corporativa, directora general de DayaDay i membre del Consell d'Administració, i directora de R + d, respectivament, de l'empresa joiera manresana Tous, van ser distingides dijous a la nit amb el premi Emprenedor de l'Any, que celebra des de fa 21 anys l'empresa EY amb el patrocini de BNP Paribas i la col·laboració d'IESE.

Les germanes Tous seran, en conseqüència tant, les representants de l'estat espanyol en el certamen mundial del Premi Emprenedor de l'Any d'EY. Aquesta gala se celebrarà el mes de juny a Montecarlo, i allà competiran amb la resta de guanyadors procedents dels més de 50 països on se celebra el premi.

Rosa Tous va recollir el guardó de les mans del ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, en una cerimònia que va tenir lloc la nit de dijous a la Real Fábrica de Tapizes de Madrid i que va reunir més de tres-cents representants del món empresarial, polític i acadèmic, entre ells el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido.

Les quatre germanes Tous s'han alçat amb el premi en una final en què van prendre part dotze empreses procedents de les set zones geogràfiques. El jurat ha valorat que Tous va començar la seva activitat com un petit taller de rellotgeria el 1920 i es va començar a enlairar des de la dècada dels anys 60, sota la gestió de Rosa Oriol i Salvador Tous, pares de les guardonades, en apostar per un concepte de joieria innovador que es desmarca de l'alta joieria tradicional.

Les quatre filles del matrimoni de Salvador Tous i Rosa Oriol van aprendre el negoci des de molt joves i segueixen en una marca consolidada en l'àmbit global, amb presència als cinc continents i amb més de 500 botigues a ciutats importants com Barcelona, Madrid, Nova York, Xangai, Tòquio, Moscou, Mèxic DF i Dubai.

La firma va generar unes vendes de 368 milions d'euros l'any 2015, el 18,3% més que l'any an-terior.